Cele mai citite
 


Managerul Spitalului Judeţean Bihor reclamă Casa de Asigurări de Sănătate pentru subfinanţare cu bună-ştiinţă
sâmbătă, 28 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul celui mai mare spital din judeţul Bihor, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, dr. Gheorghe Carp, a reclamat, vineri, relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate despre care susţine că generează subfinanţarea spitalului pentru cel puţin 700 de cazuri lunar.
Dr. Carp a precizat, în conferinţă de presă, că este o 'situaţie catastrofală' determinată de CAS Bihor care, spune el, nu ştie să lucreze cu cifre.
'Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea nu îşi poate permite să refuze niciun pacient care se prezintă cu o urgenţă. Ceea ce cerem noi este să fie plătite toate cazurile care intră şi care sunt rezolvate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Oradea. Avem 700 de cazuri neîncasate de la CAS. Necesarul nostru este de 830 miliarde (lei vechi, n.r.), iar suma acordată este cu 130 miliarde mai mică decât acest necesar', a precizat managerul Gheorghe Carp.
Carp a criticat CAS pentru că a fost luată în calcul o durată medie de spitalizare mai mare cu o zi decât cea reală, adică 6,65 zile în loc de 5,65 zile, ceea ce duce la micşorarea sumei plătite către spital.
'De aceea spitalul municipal a ieşit mult mai bine anul trecut, în timp ce spitalul judeţean a rămas cu datorii. Noi nu am cere altceva decât să se plătească ceea ce vine la noi, pentru că este singurul spital de urgenţă şi care poate asigura în toate specialităţile asistenţa medicală', a subliniat managerul. AGERPRES/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Sanitas salută decizia managerilor spitalelor de a nu semna contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a salutat decizia managerilor spitalelor din judeţ de a nu semna contractele de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).
Braşov:Trei mari spitale din Braşov au datorii la utilităţi de peste 7 milioane de lei Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cel mai mare din judeţ, Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul Clinic de Copii toate aflate în subordinea Consiliului Judeţean au datorii acumulate la utilităţi pe ultimele trei luni de peste 7 milioane de lei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă...
Institutul de Boli Cardiovasculare nu mai poate asigura asistenţa medicală decât pentru şapte zile Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. dr. C.C.Iliescu" anunţă, într-un comunicat de presă, că nu mai poate asigura asistenţa medicală de specialitate în cardiologie, chirurgie cardiovasculară şi anestezie decât pentru şapte zile, mai precis până luni, 7 noiembrie.
Teleorman: CAS a obţinut în anul trecut suplimentarea creditelor bugetare cu 60,7 milioane de lei Pe parcursul anului trecut Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a solicitat şi a obţinut, în mai multe etape, suplimentarea creditelor bugetare pentru serviciile medicale, suma totală fiind de peste 60,7 milioane de lei.
Teleorman: Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut pentru asistenţa medicală primară Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pentru asistenţa medicală primară în judeţul din sudul ţării, se arată într-un raport dat publicităţii marţi de această instituţie.
Giurgiu: CAS va intra fără datorii în noul an Casa de Asigurări de Sănătate Giurgiu va achita toate datoriile către spitale şi Serviciul de Ambulanţă Giurgiu pentru acest an în urma rectificării bugetare cu suma de aproximativ cinci milioane de lei.