Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii face recomandări având în vedere temperaturile extrem de scăzute
sâmbătă, 28 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei, în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
Totodată, se recomandă ca populaţia să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume.
În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicată o îmbrăcăminte adecvată - haine groase căciuli, mănuşi etc.
Trebuie să se evite expunerea prelungită a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături.
În cazul în care acestea apar, trebuie evitată automedicaţia şi este recomandată consultarea unui medic.
Persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, e bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute.
De asemenea, trebuie evitat consumul băuturilor alcoolice.
În această perioadă, trebuie să se acorde o atenţie specială copiilor - evitarea situaţiilor în care aceştia sunt lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător.
Locuinţele şi spaţiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător şi trebuie evitată utilizarea instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon.
Prin structurile subordonate Ministerului Sănătăţii şi cele ale Ministerului Administraţiei şi Internelor se vor asigura măsuri de prevenire a deceselor prin hipotermie pentru persoanele fără adăpost precizează sursa citată. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii recomandă evitarea deplasărilor în spaţii deschise şi expunerea la frig Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei, în aceste zile cu temperaturi extrem de scăzute, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume, se arată într-un comunicat...
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig în această perioadă Ministerul Sănătăţii (MS) recomandă populaţiei ca în zilele cu temperaturi extrem de scăzute să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume...
Ministerul Sănătăţii: Patru persoane au murit din cauza frigului în ultimele 24 de ore Ministerul Sănătăţii transmite că, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat încă patru decese cauzate de hipotermie severă în judeţele Tulcea, Botoşani, Neamţ şi Olt.
MS: Opt persoane au decedat în ţară din cauza frigului Opt persoane au decedat în ţară din cauza hipotermiei severe înregistrate de la avertizarea ''cod galben de ger'' emisă de meteorologi şi până în prezent, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
MS: Două persoane au murit din cauza gerului, în ultimele 24 de ore; numărul total al deceselor a ajuns la 24 Două persoane au decedat în ultimele 24 de ore în judeţele Tulcea şi Sălaj, din cauza frigului, numărul total al deceselor înregistrate în ţară din cauza hipotermiei severe de la avertizarea de cod galben de ger emisă de meteorologi şi până în prezent ridicându-se la 24.
DSP: Recomandări ale medicilor în contextul avertizării de ger emisă de ANM Expunerea prelungită la frig poate cauza hipotermie, degerături, dar şi probleme legate de starea psihică precum somnolenţă, pierderi de memorie, dificultăţi de vorbire iar pe vreme friguroasă se pierde până la 50% din căldura corpului prin extremităţi, atenţionează Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului...