Cele mai citite
 


Neamţ: Ambulanţe puse pe drumuri înzăpezite de alarme false
sâmbătă, 28 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deşi ambulanţele fac faţă cu greu solicitărilor din cauza drumurilor acoperite cu zăpadă, serviciul se confruntă din nou cu alarme false.
Subprefectul Vasile Şendrea a declarat pentru AGERPRES că ultimul caz de acest gen s-a petrecut vineri, când un individ rămas deocamdată neidentificat a anunţat la serviciul de ambulanţă că soţia sa gravidă are nevoie de asistenţă medicală imediată pentru că naşte, iar drumul este înzăpezit.
'A fost trimisă imediat o ambulanţă cu medic în localitatea Crăcăoani, la adresa indicată telefonic, pe un drum comunal greu accesibil, acoperit cu zăpadă. Pentru că nu nimerea adresa, echipajul a sunat la numărul de telefon de pe care se primise apelul iar persoana în cauză le spunea că vede ambulanţa şi că sunt pe drumul cel bun. Într-un final, echipajul de salvare a ajuns la adresa menţionată însă acolo locuia o bătrână şi nici pe departe o gravidă. De fapt a fost un apel fals făcut de un inconştient', a precizat subprefectul Vasile Şendrea.
Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă se confruntă în fiecare an cu câteva sute de alarme false sau cu situaţii în care, alerta se face pentru cazuri foarte grave iar în realitate se constată că sunt cazuri ce pot fi tratate şi la domiciliu.
Puţini dintre cei care pun ambulanţele degeaba pe drumuri ajuns să fie traşi la răspundere iar legea prevede în astfel de cazuri cel mult o amendă. AGERPRES/(AS-Gabriel Apetrii)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asistenţa medicală la finala Europa League Serviciul de ambulanţă al Capitalei va asigura asistenţa medicală, în ziua finalei Europa League, cu nouă ambulanţe, cu asistenţi şi şoferi, pentru aeroport, fan-zone şi stadion, a declarat, luni, pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu, managerul Servicului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov.
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti asigură asistenţa medicală sâmbătă cu 90 de echipaje, plus patru din privat Dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti - Ilfov, a declarat, pentru AGERPRES, că în cursul zilei de sâmbătă asistenţa medicală va fi asigurată cu 90 de echipaje, dintre acestea 57 fiind pentru urgenţe, iar restul pentru consult şi transport pacienţi, patru fiind echipaje...
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Mehedinţi: Ambulanţe noi pentru infrastructura de asistenţă medicală de urgenţă din judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit luni două ambulanţe noi dotate cu echipamente performante pentru intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă.
Servicul de Ambulanţă al Capitalei va asigura asistenţa medicală la Revelion Bucureşti, 30 dec /Agerpres/ - Serviciul de Ambulanţă al Capitalei va asigura asistenţa medicală în noaptea de Revelion, la cele două manifestări din Piaţa Constituţiei şi din Piaţa Revoluţiei, a declarat pentru AGERPRES dr. Alis Grasu, managerul instituţiei.