Cele mai citite
 


Pompierii militari, în misiuni de ajutorare a populaţiei
sâmbătă, 28 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un elicopter SMURD al Inspectoratului General de Aviaţie efectuează o misiune de salvare în localitatea Budeşti, judeţul Călăraşi, pentru a transporta la Bucureşti o gravidă de 27 de ani, se arată într-un comunicat al IGSU transmis vineri AGERPRES.
La această oră, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Argeş distribuie apă şi alimente din rezerva de stat persoanelor blocate în maşini pe autostrada A1. Având în vedere că majoritatea şoferilor de tiruri sunt cetăţeni turci, iar aceştia au refuzat conservele din considerente religioase, cadrele militare au decis să cumpere, din bani proprii, pâine. Din aceeaşi sursă financiară, pentru toţi cei aflaţi în dificultate, au cumpărat ceai şi cafea, precizează sursa citată.
De asemenea, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu distribuie apă, conserve şi combustibil persoanelor blocate la Adunaţii Copăceni şi celor din adăposturile de pe raza judeţului.
În cursul zilei de vineri, sunt preconizate zboruri ale elicopterelor SMURD în localităţile Coţofanca şi Gălbinaş din judeţul Călăraşi, pentru a prelua două tinere mame care au născut ieri, cu ajutorul moaşelor, acestea fiind asistate telefonic de dr. Raed Arafat şi, respectiv, de o asistentă medicală.
În prezent, 100 de persoane sunt blocate în 88 de autoturisme, iar alte 576 sunt cazate în adăposturi organizate, se mai arată în comunicat.AGERPRES/(AS-Mihai Simionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Raed Arafat: Constanţa, a şasea bază regională de salvare aeriană prin achiziţionarea unui elicopter SMURD Constanţa va deveni a şasea bază regională de salvare aeriană prin achiziţionarea şi utilizarea unui elicopter pentru intervenţii de urgenţă, a informat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.