Cele mai citite
 


Premierul către prefecţi: Să vă asiguraţi că niciun cetăţean nu mai este în pericol
sâmbătă, 28 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Emil Boc le-a cerut joi seara prefecţilor, în videoconferinţă, să se asigure că toate autoturismele blocate în trafic din cauza viscolului şi zăpezii au fost verificate şi nu este în pericol viaţa vreunui om.
"Niciun autoturism să nu rămână neverificat şi să nu ajungă nimeni la el, că e vorba de autoritate locală sau centrală. Să vă asiguraţi că pe raza judeţului dumneavoastră tot este verificat şi ţinut sub control. Cereţi sprijinul armatei dacă este nevoie, dar nu mergeţi acasă să vă culcaţi sperând că se va rezolva de la sine, că nu se rezolvă. Aveţi această obligaţie să nu vă culcaţi până nu vă asiguraţi că fiecare cetăţean este în siguranţă. (...) Nu aveţi linişte până când nu vă asiguraţi că fiecare om care este în pericol acum va avea viaţa în siguranţă. Ţine de esenţa muncii în activitatea statului. Dacă nu, vă căutaţi în altă parte", a spus premierul.
El le-a cerut responsabililor din teritoriu să coopereze între ei, dar şi cu instituţiile centrale pentru a distribui celor care au nevoie hrană, apă şi combustibili pentru maşini sau să îi ducă la adăpost şi să îi cazeze.
Primul-ministru a adăugat că nu este "cu totul mulţumit" de modul în care s-a intervenit miercuri seară şi joi, însă analizele vor fi făcute pe vreme senină.
Boc a menţionat că joi seara mai erau peste 1.000 de autovehicule blocate în trafic, printre nămeţi, şi care trebuie scoase de acolo, iar 1.655 de persoane sunt cazate în diverse locuri, la care trebuie să ajungă hrană şi lucrurile necesare.
Şeful Guvernului a cerut ca în judeţele Tulcea şi Constanţa, unde se va prelungi codul portocaliu până vineri dimineaţă, echipele de intervenţie să fie pregătite, dar şi să se ia măsuri de închidere a traficului pe drumurile naţionale, ca să se evite situaţiile de blocaje printre nămeţi.
"E de preferat ca oamenii să nu mai plece la drum, dar mobilizaţi-vă cu maximă atenţie şi pentru a-i ajuta şi salva", le-a cerut premierul prefecţilor din cele două judeţe.
Şeful Guvernului a solicitat şi ca autorităţile locale să rezolve prompt problemele care pot apărea în furnizarea apei calde şi energiei termice către populaţie. Potrivit premierului, în ţară sunt 331 localităţi cu curent întrerupt, el cerând să se coopereze cu Electrica şi celelalte societăţi pentru a se interveni prompt şi să se asigure reluarea furnizării de energie electrică.
El a atenţionat şi asupra faptului că de vineri se va instala gerul şi trebuie luate măsuri pentru ca persoanele fără adăpost să nu doarmă pe stradă.
La rândul său, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a evidenţiat că echipajele de ambulanţă, precum şi ale Poliţiei vor începe să patruleze pe străzi şi vor prelua persoanele vulnerabile pentru a le duce în azilele de noapte.
Potrivit directorului general al ANM, Ion Sandu, evoluţia este spre stingere mâine la prânz a situaţiei de viscol din România. Temperatura minimă va coborî în Bucureşti în noaptea de joi spre vineri la minus 9-10 grade Celsius, iar în noaptea următoare la minus 15-18 grade Celsius, dar şi peste minus 20 grade Celsius în unele zone din sudul ţării, la munte şi în depresiuni.
Meteorologii au prelungit, joi, atenţionările de Cod Galben şi de Cod Portocaliu de ninsori abundente, viscol şi ger, valabile pentru zona de sud-est a Munteniei, respectiv pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, până vineri, la ora 12,00. AGERPRES/(A - Marius Frăţilă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 1.000 de autovehicule sunt blocate în trafic, multe drumuri naţionale şi judeţene închise în continuare Peste 1.000 de autovehicule sunt încă blocate pe autostrăzi, drumuri judeţene şi drumuri naţionale din cauza zăpezii şi a condiţiilor meteo nefavorabile din ultimele 36 de ore, autostrăzile A1, A2 şi A4 sunt în continuare blocate şi mai multe drumuri judeţene şi comunale, a declarat, vineri, pentru AGERPRES...
Raed Arafat: Până la această oră nu s-au înregistrat decese din cauza condiţiilor meteorologice Nu există informaţii despre vreun deces înregistrat din cauza condiţiilor meteorologice, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat într-o conferinţă de presă după şedinţa Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă organizat joi dimineaţă la sediul Ministerului Administraţiei...
UPDATE Premierul Emil Boc: Raed Arafat revine la Ministerul Sănătăţii ca subsecretar de stat Dr. Raed Arafat va reveni în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), a anunţat marţi premierul Emil Boc.
Premierul Boc către prefecţi: Interveniţi direct, fără menajamente în combaterea fenomenului etnobotanicelor Premierul Emil Boc le-a cerut prefecţilor să acţioneze direct şi fără menajamente în lupta împotriva fenomenului etnobotanicelor, în contextul în care Executivul a aprobat, săptămâna trecută, un program de măsuri pentru combaterea comercializării substanţelor etnobotanice.
Arafat: România-pregătită uniform pentru intervenţie în caz de cutremur; Capitala ar primi ajutor şi din restul ţării Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat susţine că România este pregătită uniform cu resurse pentru intervenţie, precum echipamente de descarcerare grea.
Premierul Emil Boc: Protocoalele privind intervenţia în caz de viscol trebuiau respectate Protocoalele privind intervenţia autorităţilor statului în caz de urgenţă din cauza viscolului şi zăpezii trebuiau respectate, iar modul în care s-a acţionat în fiecare situaţie în parte va fi analizat, a declarat vineri premierul Emil Boc, după şedinţa de la ora 11.00 a Comandamentului de iarnă de la...