Cele mai citite
 


Premierul Emil Boc: Protocoalele privind intervenţia în caz de viscol trebuiau respectate
sâmbătă, 28 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Protocoalele privind intervenţia autorităţilor statului în caz de urgenţă din cauza viscolului şi zăpezii trebuiau respectate, iar modul în care s-a acţionat în fiecare situaţie în parte va fi analizat, a declarat vineri premierul Emil Boc, după şedinţa de la ora 11.00 a Comandamentului de iarnă de la Ministerul Administraţiei şi Internelor.
"Există protocoale pentru fiecare situaţie, vom vedea dacă s-au respectat (...) Unii probabil că nu le-au înţeles foarte bine", a spus primul-ministru. El a ţinut însă să mulţumească şi tuturor angajaţilor "inimoşi" de la Jandarmerie, Poliţie, IGSU, Armată, Ministerul Transporturilor şi SMURD care prin efortul lor de ore în şir de stat în frig au contribuit la salvarea de vieţi.
Premierul Boc a arătat că după ora 12,00 va rămâne codul galben numai pentru judeţele Tulcea şi Constanţa, din cauza viscolului care va fi undeva între 50-60 km/h, iar în restul zonelor afectate de căderile de zăpadă şi viscol zilele trecute se intră acum "în linie dreaptă cu activitatea de deszăpezire şi reluarea normală a traficului rutier".
De asemenea, şeful Guvernului a arătat că trebuie colaborat şi cu autorităţile bulgare, având în vedere că în zona punctelor de trecere a frontierei sunt foarte multe tiruri blocate care aşteaptă ca la sud de Dunăre să se ridice restricţiile de circulaţie.
Pe de altă parte, premierul a atenţionat din nou că, potrivit prognozelor meteo, vor veni mai multe zile foarte geroase, cu temperaturi de minus 15-20 grade Celsius, iar autorităţile trebuie să intre pe protocoalele specifice de acţiune pentru astfel de cazuri. "Autorităţile ştiu ce au de făcut, am comunicat încă de miercuri ca persoanele fără adăpost să fie luate şi puse în siguranţă", a spus şeful Guvernului, care a arătat că persoanele bolnave, care pot avea probleme majore în expunerea la temperaturi reduse să stea în casă, să evite deplasările şi dacă chiar sunt nevoite să plece afară să îşi ia măsurile de precauţie - să consume ceai etc.
Primul-ministru a mai precizat că la această oră sunt 191 de localităţi cu probleme la furnizarea energiei electrice şi că împreună cu ministrul Economiei, Ion Ariton, va coordona reluarea asigurării acestui servicii de către companiile energetice. AGERPRES / (A-Marius Frăţilă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Până la această oră nu s-au înregistrat decese din cauza condiţiilor meteorologice Nu există informaţii despre vreun deces înregistrat din cauza condiţiilor meteorologice, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat într-o conferinţă de presă după şedinţa Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă organizat joi dimineaţă la sediul Ministerului Administraţiei...
Peste 1.000 de autovehicule sunt blocate în trafic, multe drumuri naţionale şi judeţene închise în continuare Peste 1.000 de autovehicule sunt încă blocate pe autostrăzi, drumuri judeţene şi drumuri naţionale din cauza zăpezii şi a condiţiilor meteo nefavorabile din ultimele 36 de ore, autostrăzile A1, A2 şi A4 sunt în continuare blocate şi mai multe drumuri judeţene şi comunale, a declarat, vineri, pentru AGERPRES...
Sudul ţării, aproape paralizat de zăpadă şi viscol (sinteză) Drumuri naţionale şi judeţene blocate, zeci de localităţi izolate, sute de maşini rămase înzăpezite, reţele de electricitate avariate, transport feroviar care se desfăşoară cu dificultate, curse aeriene anulate, şcoli închise - sunt consecinţele căderilor masive de zăpadă şi ale viscolului, care de mai...
Pericole pentru organism in perioada de iarna cauzate de frig, gheata si zapada - Metode de recuperare eficiente dupa accidentari. Aparitia primilor fulgi de nea si a poleiului ne determina sa ne confruntam nu doar cu disconfortul temperaturilor scazute, ci si cu un risc crescut de accidentari. Astfel, mersul si plimbatul, activitati aparent simple in restul anului, devin acum o adevarata provocare.
Comunicat de presă - ISU Teleorman Gestionarea situaţiilor de urgenţă de la nivelul judeţului Teleorman
Tulcea: Ambulanţele, însoţite în misiuni de echipaje pregătite pentru situaţii de urgenţă Toate ambulanţele care pleacă în misiuni în judeţ sunt însoţite de echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, pentru ca intervenţiile medicilor să poată fi făcute în timp util.