Cele mai citite
 


Tulcea: Spitalul din Măcin riscă să rămână fără căldură
marţi, 22 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul orăşenesc Măcin ar putea rămâne, în această iarnă fără căldură, iar primăria ar putea pierde 500.000 de lei, după ce licitaţia organizată pentru modernizarea centralei termice a unităţii spitaliceşti a fost contestată în repetate rânduri.
Primarul oraşului Măcin, Ichim Andone, a declarat, luni, în timpul şedinţei Colegiului Prefectural, că potrivit strategiei locale de dezvoltare a agentului termic în oraşul Măcin centrala termică a spitalului trebuia să fie modernizată în cadrul unui program naţional.

''Am avut însă parte de contestaţii repetate la licitaţia organizată pentru adjudecarea lucrărilor şi acum ne aflăm în postura de a pierde 500.000 de lei alocaţi pentru această investiţie, în cazul în care într-o săptămână nu se rezolvă situaţia'', a afirmat primarul Andone.

El a mai spus că o soluţie alternativă pentru ca în această iarnă spitalul din localitate, care deserveşte şi populaţia din alte zece unităţi administrativ-teritoriale din apropiere să beneficieze de agent termic, constă în montarea a două cazane la centrala veche.

''Noi, ca administraţie publică, putem asigura combustibilul necesar şi trebuie să găsim soluţii. Sperăm să beneficiem şi de sprijinul autorităţilor judeţului şi la rectificare să mai primim nişte bani pentru a rezolva această problemă'', a menţionat primarul oraşului Măcin.

Conform informaţiilor furnizate de Autoritatea de Sănătate Publică, Spitalul orăşenesc Măcin este singura unitate spitalicească din judeţ care riscă să rămână fără energie termică în această iarnă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Pacienţii Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu au rămas fără căldură după ce centrala unităţii a explodat Centrala termică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a explodat duminică dimineaţa, reprezentanţii unităţii medicale precizând că deflagraţia a avut drept cauză un rateu la unul dintre cazanele centralei.
Franţa: Două femei îşi petrec iarna într-o peşteră ca să se ferească de câmpurile electromagnetice Două femei care suferă de electrosensibilitate se pregătesc să-şi petreacă iarna fără căldură şi electricitate, într-o peşteră din Hautes-Alpes (sud-estul Franţei), ca să scape de undele electromagnetice, relatează AFP.
Vrancea: Institutul 'Cantacuzino' a oferit cel mai mic preţ pentru vaccinul antigripal Institutul 'Cantacuzino' Bucureşti a oferit cel mai mic preţ de achiziţie pentru vaccinul antigripal la licitaţia organizată, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.
Olt: Secţiile Spitalului Corabia au fost reorganizate pentru a limita cheltuielile cu încălzirea Activitatea Spitalului Orăşenesc din Corabia a fost comasată pentru ca unitatea spitalicească să poată reduce din cheltuieile cu încălzirea în perioada iernii, dar şi pentru limitarea costurilor cu utilităţile, în condiţiile în care spitalul are arierate de aproape 800.000 lei, a declarat, marţi, primarul...
Vrancea: Campania de vaccinare nu a început Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea nu a achiziţionat, până la această dată, dozele de vaccin antigripal necesare pentru campania din această iarnă.
Covasna: Centrala termică din Întorsura Buzăului va furniza căldură la cerere Societatea de termoficare din Întorsura Buzăului, localitate unde joi dimineaţă s-au înregistrat minus 3,5 grade Celsius, va furniza căldură în apartamente dacă va exista cerere din partea locatarilor.