Cele mai citite
 


Sălaj: Ladislau Ritli spune că MS poate lua măsuri 'destul de limitate' pentru a împiedica plecarea medicilor
sâmbătă, 28 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat, vineri, la Zalău, că ministerul pe care îl conduce poate lua măsuri "destul de limitate" pentru a împiedica plecarea medicilor peste hotare.
"Problema este socială, nu este a Ministerului Sănătăţii, în primul rând.(...)Medicii de ce pleacă? Pentru că au salariu mai mare şi, poate, pentru o aparatură mai atractivă. (...) Nu suntem încă la nivel ţărilor din Vest, care au un sistem atractiv, au bani ca să schimbe aparatura tot la cinci ani şi aşa mai departe. Noi, ca să oferim un salariu asemănător cu cel din Vest, astăzi, ar fi o iresponsabilitate", a afirmat Ladislau Ritli.
Acesta a adăugat faptul că ceea ce poate face ministerul este să creeze tinerilor medici posibilitatea să se specializeze mai uşor, optimizând sistemul de rezidenţiat, în vreme ce autorităţile locale pot oferi facilităţi precum locuinţă sau loc de muncă pentru membrii familiilor cadrelor medicale.
"Măsurile sunt, din partea Ministerului Sănătăţii, destul de limitate. Probabil că această situaţie se rezolvă odată cu creşterea potenţialului economic al ţării sau a anumitor elemente sociale", a subliniat ministrul Sănătăţii, care a atras atenţia mai mult asupra faptului că "trebuie să ne pregătim pentru ca bolnavii să nu plece, pentru că plecarea bolnavului înseamnă că şi resursele financiare merg după el".
Pe de altă parte, Ladislau Ritli a precizat că plecarea în străinătate a medicilor este şi o "problemă morală" şi o "pierdere financiară", în condiţiile în care statul cheltuie resurse importante pentru şcolarizarea lor.
Ministrul Sănătăţii se află vineri, într-o vizită în Sălaj, progamul acestuia incluzând vizite la Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, la fundaţiile non-profit "Centrul pilot de referinţă pentru boli rare NoRo" şi Centrul de recuperare, tratament şi îngrijire "Acasă" şi Spitalul de Boli Cronice Crasna, alături de întâlniri cu directorii de spitale şi reprezentanţii administraţiilor locale care au în administrare unităţi medicale cu paturi. AGERPRES/(A-Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, în vizită în judeţul Sălaj Modul în care au fost investiţi banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii pentru modernizarea unor secţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, dar şi problemele cu care se confruntă sistemul medical din judeţul Sălaj îi vor fi prezentate vineri, ministrului de resort Ladislau Ritli, cu prilejul...
Sălaj: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, reabilitat cu 7,5 milioane de lei Un proiect de extindere şi reabilitare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în valoare totală de 7,5 milioane de lei, a început în această lună, investiţia fiind realizată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Sălaj.
Sălaj: Peste 300 de medici şi asistenţe din ţară şi străinătate dezbat la Zalău problema infecţiilor nosocomiale Peste 300 de medici şi asistente din întreaga ţară, alături de un important grup de specialişti din Marea Britanie, dezbat la Zalău, joi şi vineri, problemele actuale privind infecţiile nosocomiale din spitale.
Sălaj: Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean, declarat "practicianul anului" de o societate medicală din Marea Britanie Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Ramona Marincaş, a fost recompensată cu premiul "Practitioner of the Year 2016 Finalist Highly Commended", în cadrul premiilor anuale acordate de Societatea de Prevenire a Infecţiilor (IPS) din Marea Britanie, distincţia fiindu-i înmânată...
Sălaj:Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean, nominalizat pentru premiile unei societăţi de prevenirea a infecţiilor din Anglia Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Ramona Marincaş, a fost nominalizată la categoria "Practicianul anului în prevenirea şi controlul infecţiilor", în cadrul premiilor anului 2016, acordate de Societatea de Prevenire a Infecţiilor (IPS) din Marea Britanie.
Sălaj: Ministrul Sănătăţii promite opt milioane de lei pentru tratamentul a patru noi boli rare Un număr de patru noi boli rare vor fi introduse, începând cu luna iulie, în subprogramul finanţat de Ministerul Sănătăţii, bugetul alocat fiind de circa opt milioane de lei, conform precizărilor făcute de ministrul Cseke Attila marţi, la Zalău, la inaugurarea primului centru pentru boli rare din România...