Cele mai citite
 


Suceava: Bugetul CJ pentru 2012, aprobat doar cu votul consilierilor PDL
sâmbătă, 28 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bugetul propriu al Consiliului Judeţean (CJ) Suceava şi al instituţiilor subordonate, pentru anul 2012, în valoare de 392 de milioane de lei, a fost votat, vineri, în şedinţa ordinară a deliberativului doar cu voturile celor 19 consilieri democrat liberali, cei 16 aleşi ai opoziţiei, prezenţi, abţinându-se de la vot.
Cei mai mulţi bani, 149 de milioane de lei, sunt alocaţi proiectelor de dezvoltare, din care 128 de milioane de lei sunt banii ce vor asigura cofinanţarea proiectelor europene. De sume mari beneficiază şi asistenţa socială, care a primit 131 de milioane de lei. Pentru învatamânt s-au alocat 44,9 milioane de lei, din care 17,5 milioane programului 'Laptele şi cornul'. Pentru drumurile judeţene s-au alocat 33 de milioane de lei, pentru aeroport 5,3 milioane de lei, iar pentru aparatul propriu al CJ Suceava 11,5 milioane de lei. Din cele 33 de milioane de lei aprobate pentru drumurile judeţene, 30 de milioane de lei sunt pentru întreţinerea şi repararea acestora. Diferenţa de 3 milioane de lei va fi cheltuită pentru investiţii în drumuri judeţene, printre care modernizarea drumurilor Zvoriştea - Siret şi Vatrea Modoviţei - Argel. La aeroport, din cele 5,3 milioane de lei alocate, 1,9 milioane de lei vor fi cheltuiţi pentru modernizarea aerogării.
Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că acest buget va asigura funcţionarea optimă, eficientă şi transparentă a instituţiei şi unităţilor din subordine, având ca prorităţi asistenţa socială şi protecţia copilului şi infrastructura de transport.
'Astăzi (n.r. - 27 ianuarie) am votat un buget de funcţionare a instituţiilor Consiliului Judeţean. De aceea, cred că cine se află astăzi sub febra emoţională politcă şi lucrează în administraţia publică greşeşte. Trebuie să ne concentrăm pe proiectele care sunt în favoarea comunităţii. Am fost judeţul care am intrat în ritm accelerat, am votat în primele zile ale anului sumele pentru echilibrarea bugetelor locale, iar astăzi am votat bugetul de funcţionare a Consiliului Judeţean, cu priorităţile mari legate de asistenţa şi protecţia socială, de întreţinerea şi modernizarea drumurilor judeţene şi, nu în ultimul rând, modernizarea aeroportului şi continuarea modernizării Spitalului Judeţean, capitole mari pe care ne vom concentra cu resurse în acest an", a spus Flutur, precizând că bugetul din acest an este mai mic decât cel pe anul 2011, din cauză că o parte din bani au fost alocaţi direct către şcolile speciale, pe principiul finanţării conform standardelor de cost, dar şi pentru că au fost mai puţini bani, fiind un an de austeritate.
"Aşa stând lucrurile, traversând o perioadă nu uşoară din punct de vedere economic, trebuie să drămăluim orice bănuţ, să fim transparenţi, eficienţi şi asta vom face', a Flutur. AGERPRES/(A-Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Consiliul Judeţean anunţă investiţii masive în protecţia mediului, sănătate, cultură şi transporturi Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Ioan Cindrea, a anunţat marţi, într-o conferinţă, investiţii masive în dezvoltarea judeţului, prin alocarea mai multor bani din bugetul propus spre aprobare, ceea ce va însemna pentru sibieni colectare selectivă a gunoaielor în toate localităţile din 2014...
Suceava: Bugetul pentru 2015, cel mai mare din istoria municipiului Fălticeni, susţine primarul Bugetul municipiului Fălticeni pentru anul 2015 este cu 40% mai mare decât cel din 2014 şi va avea ca priorităţi investiţiile şi dezvoltarea, a declarat, luni, primarul Cătălin Coman.
Suceava: Curs gratuit de instruire a părinţilor care au copii cu dizabilităţi, oferit de ''Star of Hope'' România Fundaţia ''Star of Hope'' România, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, va organiza sâmbătă cursul ''EDI (Evaluare. Diagnostic. Intervenţie). Metode Aplicative'', ce se adresează părinţilor care au copii cu dizabilităţi.
Suceava: Manifestare "Deschide ochii! ... Deschide inima!", de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava organizează, pentru a marca Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, manifestarea ''Deschide ochii! ... Deschide inima!'', spectacol şi expoziţie aflate la cea de a IX-a ediţie, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt...
Tulcea: Modernizări de peste 900.000 de euro, în centrele de asistenţă socială din judeţ Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea derulează în prezent proiecte de modernizare a unor centre din judeţ în valoare de aproape 331.000 euro, conducerea instituţiei aşteptând de aproape doi ani demararea unui alt proiect similar în valoare de 650.000 de euro...
Suceava: Fals director reţinut, după ce a înşelat o persoană cu handicap Un bărbat din Iaşi este cercetat penal, după ce, pretinzând că este directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, a înşelat o persoană cu suma de 590 lei, pentru a-i facilita obţinerea unei pensii de handicap, a declarat presei, joi, purtătorul de cuvânt...