Cele mai citite
 


Suceava: Prefectul solicită primarilor şi angajatorilor să protejeze salariaţii şi persoanele fără adăpost pe timp de ger
sâmbătă, 28 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a atenţionat, vineri, angajatorii că, în perioadele cu temperaturi scăzute extreme, trebuie să asigure măsuri minimale pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor care lucrează în aer liber, respectiv să distribuie ceai fierbinte în cantitate de 0,5 până la un 1 litru de persoană, pe schimb, să acorde pauze, scop în care se vor asigura spaţii fixe sau mobile cu microclimat corespunzător, să alterneze programul de lucru, exterior-interior şi să asigure echipamentul individual de protecţie.
Angajatorii care nu pot asigura aceste condiţii, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, pot dispune reducerea duratei zilei de lucru, întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.
Totodată, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, prefectul a solicitat tuturor comitetelor locale să monitorizeze situaţia la nivelul localităţilor, în sensul identificării persoanelor singure, bolnave şi fără adăpost, care pot fi victime ale temperaturilor extreme. Aceştia vor fi cazaţi, atunci când situaţia o impune, în adăposturile de noapte, stabilite la nivelul judeţului, respectiv în următoarele locaţii: municipiul Suceava - adăpost Biserica Sf Vineri; municipiul Fălticeni - Spitalul Municipal; municipiul Rădăuţi - azilul de bătrâni; municipiul Câmpulung Moldovenesc - Spitalul Municipal; municipiul Vatra Dornei - Căminul Cultural Roşu; oraşul Gura Humorului - locuinţe modulare în cartierul Boureni; oraşul Siret - azilul de bătrâni; oraşul Solca - azilul de bătrâni.
De asemenea, prefectul a dispus ca echipajele de patrulare din cadrul IPJ Suceava, IJJ Suceava, cât şi ale poliţiilor locale, în colaborare cu Serviciul de Ambulanţă, să identifice persoanele fără adăpost, cât şi pe cele aflate în dificultate, să le transporte în locaţiile stabilite şi să le acorde primul ajutor la nevoie.
Prefectul a făcut apel la furnizorii de utilităţi publice ca, în perioada cu temperaturi extreme, să urmărească prioritar asigurarea continuităţii furnizării utilităţilor de energie electrică, gaze naturale şi apă potabilă, astfel încât populaţia să nu fie afectată în niciun fel.
Judeţul Suceava se va confrunta în următoarele zece zile cu temperaturi negative, atât în cursul zilei, cât şi al nopţii, fapt ce poate determina atingerea pragului critic al indicelui de răcire, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava. AGERPRES/(AS-Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalele şi Ambulanţa, avertizate de DSP să asigure medicamente şi linii de gardă în perioada de caniculă Spitalele şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava trebuie să asigure medicamente, materiale sanitare şi linii de gardă cu personal medical în sezonul estival, conform unei recomandări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat, pentru AGERPRES, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al...
Sălaj: Măsuri pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost Echipajele Poliţiei Locale, ale Jandarmeriei şi ale Poliţiei vor patrula în permanenţă în zonele în care se adună persoanele fără adăpost din Zalău, oamenii străzii urmând a fi transportaţi de către Serviciul de Ambulanţă, în funcţie de problemele pe care le au, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a...
Reprezentanţi ai Corpului de control al MS, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov O echipă formată din reprezentanţi ai Corpului de control al Ministerului Sănătăţii şi de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a deplasat, miercuri, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, pentru a verifica informaţiile cu privire la intervenţia care a avut loc, luni dimineaţă, la artistul...
Brăila: A fost instituit serviciul de permanenţă în toate primăriile, ca urmare a Codului Portocaliu de ninsoare Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a dispus vineri, în şedinţă extraordinară, instituirea serviciului de permanenţă în toate primăriile din judeţ, ca urmare a atenţionării de Cod Portocaliu de ninsoare şi vânt, emisă pentru perioada 16 ianuarie, ora 20,00 - 17 ianuarie, ora 20,00.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Ambulanţă de peste 150.000 de euro operaţionalizată la Suceava Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, urmează să participe marţi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, la operaţionalizarea ambulanţei SMURD de terapie intensivă mobilă tip C, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ISU, Alin Găleată.