Cele mai citite
 


Tulcea: Traficul în judeţ a fost blocat; două persoane au murit aşteptând ambulanţa
sâmbătă, 28 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul de Tulcea a decis joi să blocheze traficul pe toate drumurile din judeţ, din cauza viscolului. Două persoane au murit în timp ce aşteptau intervenţiile Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) ale cărui autovehicule au rămas blocate pe drumurile din judeţ, din cauza zăpezii şi a viscolului.
"În această noapte nu se va mai permite traficul autovehiculelor pe drumurile din judeţ. Pe toate drumurile se intervine, însă activitatea de deszăpezire este ineficientă, din cauza viscolului. Pentru cazuri de urgenţă medicală avem mijloace, intervenim, dar condiţiile meteorologice nu ne ajută deloc", a declarat, pentru AGERPRES, prefectul Vasile Gudu.
Directorul medical al SJA, Dumitru Vâlcu, a declarat, pentru AGERPRES, că două persoane au murit joi aşteptând ambulanţa, primul caz înregistrându-se în localitatea Hamcearca, unde un pacient, în vârstă de 70 de ani, diabetic, a decedat înainte de a interveni medicii SJA.
"Un al doilea caz am avut la Stejaru, unde un domn, în vârstă de 58 de ani, a fost înjunghiat. Pe drum însă, în localitatea Ceamurlia de Jos, ambulanţa a rămas blocată. A intervenit un utilaj de la Beidaud, dar până să ajungem la Stejaru am fost anunţaţi că pacientul a murit", a menţionat directorul medical al SJU, Dumitru Vâlcu.
Meteorologii au prelungit, joi, atenţionările de Cod Galben şi de Cod Portocaliu de ninsori abundente, viscol şi ger, valabile pentru zona de sud-est a Munteniei, respectiv pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, până vineri, la ora 12,00. AGERPRES/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Ambulanţele, însoţite în misiuni de echipaje pregătite pentru situaţii de urgenţă Toate ambulanţele care pleacă în misiuni în judeţ sunt însoţite de echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, pentru ca intervenţiile medicilor să poată fi făcute în timp util.
Tulcea: Ambulanţa transportă zilnic până la zece copii la spitalul din Constanţa Ambulanţele tulcene transportă chiar şi zece copii pe zi la Constanţa, după ce activitatea secţiei Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost suspendată temporar în urmă cu o lună, autorităţile medicale sperând ca anul acesta spitalul să ajungă de categoria a II-a.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Tulcea: Petiţia on-line pentru reînfiinţarea unei ambulanţe la Sulina, inoportună Petiţia lansată pe o reţea de socializare pentru reînfiinţarea la Sulina a unui punct al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea nu este considerată un demers oportun de către conducerea instituţiei publice.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Drumuri naţionale blocate din cauza zăpezii; opt decese şi şcoli închise din cauza gerului Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) informează că mai sunt blocate din cauza zăpezii 13 drumuri naţionale în judeţele Buzău, Giurgiu, Tulcea şi Vrancea şi 43 de drumuri judeţene în Ialomiţa, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Tulcea şi Vrancea.
Arafat: Am reuşit să aducem ambulanţa şi pompierii în acelaşi dispecerat; la Constanţa şi Bucureşti nu vor să colaboreze Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, că în aproape toate judeţele din ţară s-a reuşit aducerea ambulanţei şi pompierilor într-un dispecerat integrat, însă la Bucureşti şi Constanţa cele două instituţii...