Cele mai citite
 


Un copil în stare critică şi pacienţi care au nevoie de dializă, transportaţi cu elicoptere
sâmbătă, 28 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un copil în stare critică şi pacienţi care au nevoie de dializă, au fost transportaţi, vineri, de elicoptere, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.
"Un elicopter SMURD aduce un copil care este într-o stare critică, fiind pe aparate, intubat, ventilat, de la Buzău şi îl aduce la Bucureşti şi mai avem alte misiuni care sunt în desfăşurare sau în pregătire pentru recuperarea unor pacienţi care trebuie să fie dializaţi şi care au rămas blocaţi în zone inaccesibile", a declarat Raed Arafat.
El a amintit că deja au fost executate mai multe misiuni, fiind recuperate femei lăuze şi copiii acestora.
"Au fost anunţate două decese. Este vorba de o persoană înaintată în vârstă care a ieşit din casă ieri şi a fost găsită într-un şanţ decedată în judeţul Dâmboviţa şi al doilea caz e în judeţul Brăila, care într-adevăr au solicitat ambulanţa, drumurile au fost blocate, s-a încercat să se ajungă la cazul respectiv în timp, însă, din păcate, ulterior a fost anunţat Serviciul de ambulanţă că pacientul a decedat. Urmează când se ajunge acolo să aflăm care era cauza decesului", a afirmat Raed Arafat.
În altă ordine de idei, el i-a sfătuit pe oameni, mai ales pe cei bolnavi sau bătrâni, să nu iasă din casă dacă nu e nevoie.
"De astăzi o sa avem o procedură clară cele două ministere (Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Sănătăţii n.r.) pentru patrulare în vederea recuperării persoanelor fără adăpost, ca să nu ajungă să devină victime ale hipotermiei şi a gerului. De astăzi o sa fie această procedură semnată de ambele ministere şi transmisă serviciilor de ambulanţă şi structurilor subordonate MAI", a adăugat Raed Arafat. AGERPRES (A - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 1.000 de autovehicule sunt blocate în trafic, multe drumuri naţionale şi judeţene închise în continuare Peste 1.000 de autovehicule sunt încă blocate pe autostrăzi, drumuri judeţene şi drumuri naţionale din cauza zăpezii şi a condiţiilor meteo nefavorabile din ultimele 36 de ore, autostrăzile A1, A2 şi A4 sunt în continuare blocate şi mai multe drumuri judeţene şi comunale, a declarat, vineri, pentru AGERPRES...
Raed Arafat: 28 de persoane cu diverse probleme medicale au fost transportate vineri cu elicopterul Un număr de 28 de persoane au fost transportate vineri cu elicoptere, dintre care 14 trebuia să ajungă la şedinţe de dializă, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, într-o conferinţă de presă.
Raed Arafat: Serviciile de ambulanţă, dotate în 2013 cu aproape 200 de autospeciale Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Raed Arafat a declarat, miercuri, la Constanţa, că serviciile judeţene de ambulanţă sunt dotate pe parcursul anului 2013 cu aproape 200 de autospeciale, după ce anul trecut acestora le-au fost distribuite 53 de maşini.
Raed Arafat: Serviciile judeţene de ambulanţă nu de desfiinţează, va fi comandă unică, pentru un mod de lucru integrat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că prin regionalizarea serviciilor de ambulanţă de la nivelul ţării, serviciile judeţene nu vor fi desfiinţate, însă va fi gândită o comandă unică pentru a exista un mod de lucru integrat.
Dr. Raed Arafat: Din noiembrie, SMURD va deveni operaţional în toate judeţele ţării Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, vineri, la Buzău, că până la sfârşitul lunii noiembrie vor fi deschise servicii SMURD în toate judeţele ţării.
Victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală, din 30 octombrie 2015 (cronologie) În cursul dimineţii zilei de 15 decembrie 2015, a murit, la Spitalul de Arşi, încă o victimă a incendiului care a avut loc în data de 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv, bilanţul deceselor ridicându-se, astfel, la 62 de persoane.