Cele mai citite
 


MAI: 9 drumuri naţionale şi 63 de drumuri judeţene blocate în continuare din cauza condiţiilor meteo
duminică, 29 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 9 drumuri naţionale şi 63 de drumuri judeţene sunt blocate în continuare, iar pe 3 drumuri naţionale şi 6 drumuri judeţene circulaţia este restricţionată, a anunţat, sâmbătă, Ioan Dascălu, secretar de stat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).
Acesta a precizat că există dificultăţi şi pe A2 unde la momentul actual se acţionează pentru însoţirea a 25 de tiruri care se mai află încă blocate pe autostradă. În ceea ce priveşte A1, potrivit lui Dascălu, circulaţia se desfăşoară cu dificultate.
Reprezentanţii MAI au anunţat însă că "până după amiază", toate drumurile naţionale vor fi deblocate, mai puţin DN5A din judeţul Giurgiu.
Conform datelor prezentate de MAI, în acest moment 12 judeţe sunt afectate de condiţii meteo extreme, în special temperaturi scăzute şi 31 de persoane sunt cazate în continuare în centrele special amenajate de autorităţile locale.
"Ministerul Administraţiei şi Internelor acţionează în teren la această oră cu un efectiv de 1293 de cadre şi 368 de mijloace auto", a mai spus Ioan Dascălu.
Totodată, autorităţile acţionează şi cu şase aeronave care execută misiuni aeriene.
"De ieri până azi avem 19 misiuni aeriene efectuate de elicopterele inspectoratului general pentru aviaţie, fiind ajutate 32 de persoane: 28 ieri, 3 azi", a adăugat Dascălu.
La rândul său, secretarul de stat MAI, Mihai Capră a anunţat că, în perioada 28 ianuarie - 3 februarie, este instituit cod galben pentru Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania şi Maramureş, dar rămân în cod verde judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş şi Caraş Severin.
În ceea ce priveşte situaţiile medicale, Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii a afirmat că sâmbătă elicopterele MAI au intervenit în trei cazuri: pentru un copil din Videle, aflat în stare critică, pentru o pacientă cu arsuri de căi respiratorii din Piteşti şi pentru o pacientă care a suferit două stopuri cardiace ce urmează să fie adusă la institutul C.C. Iliescu din Bucureşti.
De asemenea, Arafat a mai anunţat şi un deces din cauza condiţiilor meteo extreme. Este vorba de o persoană de 52 de ani găsită moartă, vineri, în câmp, în judeţul Dolj. AGERPRES/(A - Cătălin Alexandru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.
Bihor: Dr. Raed Arafat la deschiderea Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat Dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a participat miercuri seară, la Oradea, la deschiderea celei de a III-a ediţii a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat, organizată de ISU "Crişana"...
Dr. Raed Arafat: Ministerul Sănătăţii derulează un acord pentru achiziţia a şase elicoptere Ministerul Sănătăţii derulează un Acord Cadru, pe o perioadă de patru ani, pentru achiziţionarea a şase elicoptere, a declarat pentru AGERPRES, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
Arad: Traian Igaş şi Raed Arafat au discutat despre deschiderea Centrului SMURD de la Arad Arad, 29 oct /Agerpres/- Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş şi, Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, s-au aflat sâmbătă, într-o vizită oficială la Arad, pentru a discuta cu factorii responsabili despre apropiata deschidere a Centrului Regional SMURD de...
Timiş: Raed Arafat, profesor invitat de Medicina de urgenţă la UMF Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a primit joi titlul de profesor invitat de Medicina de Urgenţă la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' din Timişoara, precum şi Diploma de Excelenţă pentru întreaga activitate depusă în sistemul sanitar românesc.
Dorel Săndesc (MS): Spitalul Judeţean Maramureş, exemplu în Programul Naţional de Terapie Intensivă Prof. dr. Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) şi şef al Secţiei anestezie şi terapie intensivă a Spitalului Judeţean din Timişoara, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Judeţean din Baia Mare este un exemplu de implementare al Programului Naţional de Terapie...