Cele mai citite
 


MMP: Acordul de mediu pentru proiectul Roşia Montană, acordat doar dacă se respectă protecţia mediului
duminică, 29 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Mediului şi Pădurilor /MMP/ va propune Guvernului aprobarea acordului de mediu pentru proiectul minier de la Roşia Montană doar în cazul în care există certitudinea că investitorul va respecta cele mai bune practici în ceea ce priveşte mineritul, pentru a nu fi afectat mediul, potrivit unui comunicat al MMP remis, sâmbătă, AGERPRES, ca reacţie la protestul împotriva proiectului minier, organizat în Capitală.
Potrivit sursei citate, Ministerul Mediului şi Pădurilor gestionează componenta legată de procedura de evaluare a impactului asupra mediului, partea economică a proiectului Roşia Montană fiind de competenţa Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.
"În ceea ce priveşte componenta de mediu a acestui proiect, la acest moment, proiectul Roşia Montană este în plin proces de evaluare a impactului asupra mediului. Subliniem că Ministerul Mediului şi Pădurilor va propune Guvernului aprobarea acordului de mediu pentru proiectul minier de la Roşia Montană doar în cazul în care exista certitudinea ca investitorul va respecta cele mai bune practici în ceea ce priveşte mineritul, pentru a nu fi afectat mediul", precizează comunicatul Ministerului Mediului.
Potrivit MMP, evaluarea acestui proiect este realizată de o Comisie de Analiză Tehnică (CAT) formată din reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Pădurilor, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Administraţiei şi Internelor - Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Academia Română, Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, Institutul Geologic al României, Garda Naţională de Mediu, Administraţia Naţională Apele Române.
Peste 300 de persoane din Bucureşti, dar şi din zona Roşia Montană, Cluj, Braşov şi Timişoara, protestează sâmbătă, de la ora 11,45, în faţa Ministerului Mediului din Piaţa Constituţiei, împotriva Proiectului 'Roşia Montană'.
Purtând parcarte pe care se poate citi "Roşia Montană este România, Roşia Montană este şi a mea" sau "Roşia Montană nu va dispărea, oamenii de aici nu vor pleca", protestatarii scandează lozinci precum "Avem toţi o rană, Roşia Montană!", "Salvaţi Roşia Montană!" sau "Trădarea de ţară, în aur se măsoară!".
"La miting au venit peste 300 de persoane, atât din Capitală, cât şi din alte oraşe din ţară. Prin această acţiune vrem să tragem un semnal de alarmă cu privire la atitudinea Ministerului Mediului faţă de Proiectul Roşia Montană, deoarece ministrul de resort, Laszlo Borbely, a dat deja de înţeles că proiectul va fi aprobat la un moment dat", a declarat pentru Agerpres dna. Ştefania Simion, de la Asociaţia Alburnus Maior Roşia Montană - unul dintre organizatorii mitingului, alături de CNS Cartel Alfa.AGERPRES/(AS-Mario Creţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comisie de evaluare medicală la spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj în cazul bebeluşului care a murit sâmbătă Ministerul Sănătăţii a decis înfiinţarea unei comisii de evaluare medicală a cazului de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, formată din reprezentanţi ai Colegiului Medicilor, ai ministerului, medici neonatologi şi chirurgi pediatrii, care vor analiza incidentul în urma căruia o fetiţă născută...
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...
Cluj: Rezultatele primului proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, prezentate la UMF Reprezentanţi de prestigiu ai vieţii medicale din ţară şi din străinătate vor prezenta luni, în cadrul unei conferinţe care se va desfăşura la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, rezultatele derulării primului proiect educaţional universitar din România în domeniul...
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
Un proiect pilot de asistenţă telefonică pentru urgenţe pediatrice funcţionează la Cluj Primul serviciu telefonic de sfat medical pediatric de urgenţă din România, care funcţionează la Cluj de aproximativ trei luni, a înregistrat până în prezent peste o mie de apeluri, iar dintre acestea mai mult de jumătate au fost cazuri rezolvate telefonic, fără a mai fi nevoie ca părinţii să ajungă...
Braşov: Apel al CJ către Ministerul Sănătăţii pentru urgentarea lucrărilor de reabilitare a Maternităţii Preşedinta Comisiei de Sănătate a Consiliul Judeţean (CJ) Braşov, Mariana Câju, a făcut, miercuri, în şedinţa de plen a acestui for, apel către Ministerul Sănătăţii, care finanţează prin Banca Mondială lucrările de reabilitare a corpului vechi al Spitalului de Obstretică şi Ginecologie, să discute cu...