Cele mai citite
 


Raed Arafat: 28 de persoane cu diverse probleme medicale au fost transportate vineri cu elicopterul
duminică, 29 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 28 de persoane au fost transportate vineri cu elicoptere, dintre care 14 trebuia să ajungă la şedinţe de dializă, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, într-o conferinţă de presă.
"Restul persoanelor transportate au fost cele trei trei gravide care au născut de fapt şi au devenit lăuze şi cu copiii lor, au fost transportate cazuri grave, de exemplu un nou-născut în stop cardiorespirator, resuscitat de la Argeş şi adus în regim de urgenţă la Bucureşti, un caz de şoc septic, un caz de hemoragie digestivă superioară şi alte cazuri care au necesitat intervenţia acestor elicoptere", a precizat Raed Arafat.
El a arătat că din totalul celor 28 de oameni, 23 au fost transportaţi din judeţul Călăraşi.
"La momentul în care s-a încheiat activitatea seara nu mai aveam niciun caz care era în aşteptare. Mai erau două cazuri la care era solicitat elicopterul, un caz în judeţul Constanţa şi un caz într-un alt judeţ, dar care s-au rezolvat sau cel puţin unul dintre ele ştiu sigur că s-a rezolvat - cel din judeţul Constanţa, a ajuns ambulanţa la el şi cazul celălalt, în Brăila, era în curs de rezolvare cu un mijloc al MApN", a afirmat subsecretarul de stat, adăugând că situaţia poate să se schimbe oricând
Arafat a mai spus că există informaţii despre o gravidă care a născut la domiciliu în judeţul Constanţa, într-o localitate unde accesul este îngreunat din cauza unei maşini, dar cazul e în curs de rezolvare.
Potrivit acestuia, începând de vineri, Serviciile judeţene de ambulanţă şi, acolo unde este nevoie, inclusiv structurile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă vor pune la dispoziţie între orele 21 şi 1 dimineaţa, în fiecare zi, până la finalizarea perioadei cu ger - estimată până pe 8 februarie, dacă nu se schimbă datele -, maşini de transport care vor merge în zonele în care se ştie că sunt persoane fără adăpost, cu risc.
De asemenea, aceste ambulanţe trebuie să fie la dispoziţie atunci când sunt solicitate inclusiv de echipajele de poliţie şi jandarmerie dacă identifică persoane în drum care sunt fără adăpost sau care sunt cu risc şi necesită să fie transportate către adăposturi, a informat Raed Arafat.
Totodată, persoanele care stau în încăperi fără încălzire curentă vor fi identificate de autorităţile locale pentru a le fi oferit un adăpost în perioada geroasă. AGERPRES /(A - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 1.000 de autovehicule sunt blocate în trafic, multe drumuri naţionale şi judeţene închise în continuare Peste 1.000 de autovehicule sunt încă blocate pe autostrăzi, drumuri judeţene şi drumuri naţionale din cauza zăpezii şi a condiţiilor meteo nefavorabile din ultimele 36 de ore, autostrăzile A1, A2 şi A4 sunt în continuare blocate şi mai multe drumuri judeţene şi comunale, a declarat, vineri, pentru AGERPRES...
Raed Arafat: Până la această oră nu s-au înregistrat decese din cauza condiţiilor meteorologice Nu există informaţii despre vreun deces înregistrat din cauza condiţiilor meteorologice, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat într-o conferinţă de presă după şedinţa Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă organizat joi dimineaţă la sediul Ministerului Administraţiei...
Raed Arafat: Serviciile de ambulanţă, dotate în 2013 cu aproape 200 de autospeciale Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Raed Arafat a declarat, miercuri, la Constanţa, că serviciile judeţene de ambulanţă sunt dotate pe parcursul anului 2013 cu aproape 200 de autospeciale, după ce anul trecut acestora le-au fost distribuite 53 de maşini.
Raed Arafat: Serviciile judeţene de ambulanţă nu de desfiinţează, va fi comandă unică, pentru un mod de lucru integrat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că prin regionalizarea serviciilor de ambulanţă de la nivelul ţării, serviciile judeţene nu vor fi desfiinţate, însă va fi gândită o comandă unică pentru a exista un mod de lucru integrat.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Un copil în stare critică şi pacienţi care au nevoie de dializă, transportaţi cu elicoptere Un copil în stare critică şi pacienţi care au nevoie de dializă, au fost transportaţi, vineri, de elicoptere, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.