Cele mai citite
 


Femeile au o sensibilitate la durere mai pronunţată decât bărbaţii (studiu)
vineri, 25 ianuarie 2013   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Au, ma doare!
 

Femeile au o sensibilitate la durere mai pronunţată decât bărbaţii, resimţind stimulii care provoacă durerea mai intens decât bărbaţii, conform unui nou studiu publicat în ultimul număr al revistei Jurnal of Pain, transmite LiveScience.com.

Concluziile acestui studiu pornesc de la faptul că în cazul unor boli precum diabetul, artrita sau anumite infecţii respiratorii, femeile au resimţit un nivel mai ridicat al durerii decât bărbaţii. Acest studiu este unul dintre cele mai ample în ceea ce priveşte diferenţele de sex ale percepţiei durerii.

Ţinând cont că toleranţa de la durere este o caracteristică proprie fiecărui individ, oamenii de ştiinţă nu pot fi siguri dacă într-adevăr femeile sunt mai sensibile decât bărbaţii. O serie de factori, printre care şi dispoziţia unei persoane, sau consumul de medicamente analgezice, influenţează de asemenea intensitatea tolerată a durerii.

"Cred că este important să recunoaştem că există o diferenţă în felul în care durerea este perceptută de bărbaţi şi de femei, şi trebuie să explorăm mai departe acest domeniu", a declarat Linda Liu de la Universitatea Stanford, membră a echipei ce a realizat acest studiu. În continuare membrii echipei vor încerca să afle dacă aceleaşi diferenţe de gen în percepţia durerii înregistrate la oameni sunt prezente şi la animale.

Noul studiu a fost realizat pornind de la informaţiile oferite de 11.000 de pacienţi suferind de diferite maladii, care au acceptat să-şi noteze nivelul de intensitate al durerilor pe care le resimţeau pe o scară de la 1 la 10, în care 10 reprezintă o durere insuportabilă. Indifierent de maladia cu care erau diagnosticate, femeile au raportat intensităţi ale durerii cu aproximativ 20% mai ridicate decât cele raportate de bărbaţi.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Jumătate dintre părinţi tratează durerea şi febra copiilor cu medicamente nepotrivite vârstei lor (studiu) Jumătate dintre părinţii români tratează durerea şi febra copiilor (7 - 12 ani) cu medicamente nepotrivite vârstei lor, arată un studiu dat publicităţii marţi de Societatea Naţională a Medicilor de Familie.
Câinii îi protejează pe bebeluşi de anumite infecţii (studiu) Bebeluşii care au contact cu câini de companie fac mai rar infecţii respiratorii şi ale urechii decât cei care stau într-un loc fără niciun animal, arată un studiu american publicat luni în revista Pediatrics şi menţionat de AFP.
Studiu: 6 din 10 români tratează infecţiile respiratorii cu medicamente, doar 40% merg la medic în caz de boală Peste 70% dintre români fac unul - două episoade de infecţii respiratorii în fiecare sezon rece - arată studiul naţional "Cum se pregătesc românii pentru sezonul rece?", dat publicităţii luni de Societatea Naţională de Medicina Familiei.
Olt: A crescut frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii; cei mai afectaţi sunt copiii şi tinerii Frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute şi pneumonii a crescut săptămâna trecută, odată cu scăderea temperaturilor, peste o sută de persoane din judeţul Olt necesitând internarea în spitale din cauza afecţiunilor menţionate, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Sibiu: A crescut cu 50 % numărul de infecţii respiratorii faţă de anul trecut Numărul de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 50 % la începutul acestei luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Bolile autoimune pot fi efectul secundar al unui sistem imunitar foarte puternic Procesul de evoluţie poate fi răspunzător pentru majoritatea bolilor autoimune, aşa cum este lupusul, scleroza multiplă sau artrita reumatoidă, conform unui nou studiu care ajunge la concluzia că oamenii care suferă de astfel de afecţiuni au sisteme imunitare foarte puternice, capabile să lupte împotriva...