Cele mai citite
 


Infertilitatea masculină: Doar un cuplu din două care au această problemă reuşeşte să aibă copii
miercuri, 25 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numai un cuplu din două care merg la doctor din cauza infertilităţii masculine reuşeşte să aibă un copil. Dacă bărbatul are peste 35 de ani, riscul de eşec creşte, arată un studiu realizat de cercetători francezi, publicat luni în revista Human Reproduction şi menţionat de 7sur7.be.
Se apreciază că între 9% şi 14% din cuplurile din ţările dezvoltate au dificultăţi în conceperea unui copil. În Franţa, o pereche din şapte merge la medic din cauza infertilităţii, fie la bărbat, fie la femeie. Majoritatea studiilor despre rezultatele asistenţei medicale pentru procreere au luat în considerare îndeosebi componenta feminină a fenomenului.

Studiul desfăşurat de echipa dr Marie Walschaerts şi Louis Bujan de la Universitatea din Toulouse, grupul de cercetări în domeniul fertilităţii umane, a cuprins un chestionar telefonic, efectuat în 2008, pe 1.131 persoane care urmaseră un proiect parental de cuplu între 2000 şi 2004. Din cei chestionaţi, 56% deveniseră părinţi (60%, dacă se ia în considerare şi adopţia). Perechile au avut un copil prin sarcină naturală în 16% din cazuri, în urma unui tratament medical, în 8% din cazuri, şi 32% prin AMP (asistenţă medicală pentru procreere).

Rata de succes a fost calculată la 48%, considerată 'realistă' de echipa de cercetători. Autorii studiului adaugă că rata cumulată a succesului atinge 64% la bărbaţii şi femeile de sub 35 de ani, ea scăzând la 31% la perechile mai în vârstă. 'Rata de succes nu depinde doar de vârsta femeii', arată Maria Walschaerts. Aceste rezultate ar trebui 'să încurajeze cuplurile să meargă la consultaţie mai devreme', adaugă ea. AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa: Primii spermatozoizi umani creaţi în laborator Cercetători francezi afirmă că au reuşit să obţină, pentru prima oară, gameţi bărbăteşti umani in vitro. Progresele înregistrate în medicina regenerativă pot fi utile şi în asistenţa medicală pentru reproducere. Mai multe echipe de cercetători din diferite părţi ale lumii lucrează la crearea de spermatozoizi...
Cercetătorii francezi au descoperit o anomalie genetică care cauzează infertilitatea masculină Cercetătorii francezi au identificat o genă responsabilă de o formă rară de infertilitate masculină, caracterizată prin producţia de spermatozoizi cu cap rotund, incapabili de a fecunda ovulul. Rezultatele cercetării au fost publicate în ediţia din martie a 'American Journal of Human Genetics'.
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
SUA: asistenţă medicală mai puţină pe bani mai mulţi; speranţă de viaţă sub media OCDE Un nou studiu privind îngrijirea medicală demonstrează că s-ar putea să nu primeşti ceea ce plăteşti dacă te internezi într-un spital american, relatează Daily Mail în ediţia de joi, citând un studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
INTERVIU Dr. Andreas Vythoulkas: Între 20-25% dintre cupluri au probleme de infertilitate; puţine se prezintă la medic Directorul executiv al Asociaţiei Române pentru Reproducere Umană, Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES, despre obiectivele asociaţiei, despre centrele de fertilizare in vitro, dar şi despre cauzele infertilităţii.
Sarcina, real risc de depresie pentru...taţi (studiu) Este binecunoscută depresia postnatală la mame, dar există şi una care îi afectează pe taţi. Aceasta din urmă începe să fie tot mai mult luată în considerare de cercetători, care subliniază că şi taţii au nevoie de sprijin, relatează passionsante.be.