Cele mai citite
 


Mai multe cazuri de rubeolă au apărut în liceele din judeţul Olt
miercuri, 25 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai multe cazuri de liceeni care s-au îmbolnăvit de rubeolă au fost confirmate în ultima săptămână în şase oraşe din judeţul Olt.
Direcţia de Sănătate Publică a declarat focare de rubeolă la patru licee din municipiul Caracal, zonă în care s-au înregistrat cele mai multe îmbolnăviri.
Purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu, a declarat marţi pentru AGERPRES că în ultima săptămână au fost confirmate 39 de cazuri noi de îmbolnăviri, din care jumătate la liceele din Caracal şi restul la licee din Slatina, Corabia, Balş, Scorniceşti şi Drăgăneşti-Olt.
De la apariţia primului caz de rubeolă la finele lunii noiembrie 2011 şi până în prezent au fost confirmate 202 cazuri de îmbolnăviri cu rubeolă, afecţiune contagioasă cauzată de un virus.
Şefa DSP Olt a precizat că bolnavii sunt izolaţi la domiciliu şi nu au fost semnalate situaţii grave care să necesite spitalizarea. În unităţile de învăţământ unde au fost confirmate îmbolnăviri se face un triaj epidemiologic pentru depistarea la timp a elevilor bolnavi. AGERPRES/(AS, Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Peste 130 de cazuri de rubeolă în zona Caracal Cazurile de elevi care au contractat rubeolă s-au dublat în perioada vacanţei şcolare şi Direcţia de Sănătate Publică Olt a anunţat că de la izbucnirea focarului la Caracal în luna noiembrie a anului trecut şi până în prezent s-au înregistrat 133 de îmbolnăviri.
Olt: La Caracal, 14 noi cazuri de rubeolă confirmate la elevii a trei licee Noi cazuri de îmbolnăvire cu rubeolă au fost confirmate în focarele de la Caracal, de la Colegiul Naţional "Ioniţă Assan", Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" şi Colegiul Tehnic "Matei Basarab", numărul total al cazurilor confirmate ajungând în prezent la 57, faţă de 43 la începutul săptămânii trecute...
Sibiu: Şapte focare cu 79 de liceeni bolnavi de rubeolă Medicii epidemiologi de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au anunţat joi, printr-un comunicat de presă, că alţi 19 liceeni de la Colegiul Tehnic "Independenţa" s-au îmbolnăvit de rubeolă, acesta fiind cel de al şaptelea focar, numărul total al liceenilor depistaţi cu această boală ajungând...
Bacău: Nouă adolescenţi s-au îmbolnăvit de rubeolă Un număr de nouă cazuri noi de îmbolnăviri de rubeolă au fost raportate la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău, cei contaminaţi fiind adolescenţi cu vârsta între 15 şi 19 ani.
Olt: Au fost confirmate 99 cazuri de gripă anul acesta, în judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a anunţat joi că în judeţ au fost confirmate încă şase cazuri de gripă, doi dintre bolnavi fiind copii din Slatina cu vârste de 5, respectiv 9 ani, potrivit unui comunicat al DSP Olt transmis joi AGERPRES.
Sibiu: Epidemie fără precedent de rubeolă în liceele din municipiu Numărul bolnavilor de rubeolă, în special liceeni, a ajuns la cifra record de 740 de cazuri în judeţul Sibiu, ceea ce înseamnă de aproape 30 de ori mai mulţi pacienţi cu această afecţiune în 2012, faţă de totalul cazurilor de rubeolă înregistrate în 2011, conform unui comunicat remis joi, AGERPRES, de...