Cele mai citite
 


Nigeria: Bilanţul atentatelor din nordul ţării a ajuns la cel puţin 250 de morţi (presa locală)
marţi, 24 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Abuja, 24 ian /Agerpres/- Cel puţin 250 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma atentatelor care au început vineri în oraşul Kano, din nordul Nigeriei, potrivit ediţiei de luni a ziarului local Daily Trust, citat de agenţia EFE.
Poliţia locală şi Crucea Roşie nu au comunicat încă cifrele oficiale. Gruparea islamistă radicală Boko Haram, care era bănuită ca fiind la originea atacurilor, a revendicat atentatele într-un apel telefonic dat publicaţiei Daily Trust.

Soldaţii nigerieni au ucis în cursul zilei de duminică patru membri ai grupării teroriste, care este responsabilă şi de atacul din 25 decembrie asupra unei biserici creştine, soldat cu moartea a 44 de persoane, cât şi de cel din luna august asupra sediului ONU din capitala Abuja, soldat cu 25 de morţi.

Gruparea Boko Haram, al cărui nume înseamnă în limba locală 'educaţia neislamică este un păcat', militează pentru instaurarea legii islamice (sharia) în nordul Nigeriei, zonă unde populaţia este predominant musulmană, în timp ce în sudul ţării creştinii sunt majoritari.

Cu 150 de milioane de locuitori răspîndiţi în peste 200 de grupuri tribale, Nigeria, ţara cu cea mai numeroasă populaţie din Africa, se confruntă cu numeroase tensiuni generate de disensiunile interne de natură politică, religioasă şi teritorială.AGERPRES/(Sorin Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie: Aproape 75 de morţi în violenţe intercomunitare în nordul Kenyei Aproape 75 de persoane au fost ucise în decursul a patru zile de violenţe intercomunitare legate de furturile de animale domestice în nordul Kenyei, a anunţat miercuri Crucea Roşie, citată de AFP.
Mexic: 15 morţi şi 30 de răniţi în coliziunea dintre un autocar şi un microbuz Coliziunea în Mexic dintre un autocar şi un microbuz s-a soldat cu moartea a 15 persoane şi rănirea altor 30, au anunţat poliţia şi serviciile de salvare, relatează duminică AFP.
Crucea Roşie avertizează asupra situaţiei umanitare grave din Siria Damasc, 13 mai /Agerpres/- Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat luni că primul proiect umanitar la nivel mondial pentru anul în curs se va desfăşura în Siria, ca urmare a situaţiei tot mai grave provocate de conflictul din această ţară, relatează agenţia EFE.
ONU şi Crucea Roşie consideră că reconstrucţia statului Haiti va dura ani de zile Toate agenţiile umanitare ale Naţiunilor Unite şi Federaţia Internaţională a Societăţilor Crucii Roşii, alături de Semiluna Roşie, au estimat, marţi, că procesul de reconstrucţie şi de dezvoltare a statului Haiti va dura ani de zile, transmite EFE. Aceste aprecieri au fost făcute în contextul în care...
UPDATE1/SUA: Poliţia anunţă circa 20 de morţi în atacul armat din clubul de noapte din Orlando Aproximativ 20 de persoane au fost ucise în atacul armat care a avut loc la primele ore ale dimineţii de duminică în clubul de noapte Pulse, pentru homosexuali, din Orlando, în statul american Florida, a anunţat şeful poliţiei locale, John Mina, potrivit DPA.
UPDATE/SUA: Poliţia anunţă circa 20 de morţi în atacul armat din clubul de noapte din Orlando Aproximativ 20 de persoane au fost ucise în atacul armat care a avut loc la primele ore ale dimineţii de duminică în clubul de noapte Pulse, pentru homosexuali, din Orlando, în statul american Florida, a anunţat şeful poliţiei locale, John Mina, potrivit DPA.