Cele mai citite
 


Preşedintele parlamentului palestinian a fost plasat în detenţie administrativă
miercuri, 25 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele parlamentului palestinian, Aziz Dweik, arestat de armata israeliană, a fost plasat în detenţie administrativă pentru şase luni, în timp ce un alt deputat Hamas a fost arestat în noaptea de luni spre marţi, a anunţat marţi mişcarea islamistă, informează AFP.
Un tribunal militar israelian a aprobat plasarea în detenţie administrativă pentru şase luni a lui Aziz Dweik, membru al Hamas şi preşedintele Consiliului Legislativ (parlamentul) palestinian, arestat la 19 ianuarie în timpul unei operaţiuni a armatei israeliene în Cisiordania, a afirmat directorul său de cabinet, Bahaa Youssef.

Totodată, un deputat al Hamas a fost arestat în cursul nopţii de luni spre marţi în Cisiordania, crescând la 5 numărul responsabililor mişcării islamiste palestiniene arestaţi în mai puţin de o săptămână.

Întrebată, armata israeliană nu a dorit să comenteze imediat această arestare.

Poliţia israeliană a arestat luni un fost ministru şi un deputat al Hamas din Ierusalimul de Est ocupat şi anexat care se refugiaseră în birourile Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) de la Ierusalim. Un alt membru al mişcării islamiste, Khaled Tafech, a fost arestat de armata israeliană la 20 ianuarie la locuinţa sa din Bethleem, în sudul Cisiordaniei.

Hamas numără 74 de deputaţi din cele 132 de locuri ale Consiliului Legislativ, din care 24 sunt deţinute de Israel. Majoritatea, precum şi un fost ministru, au fost arestaţi în Cisiordania după semnarea unui acord de reconciliere între Fatah, al preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas, şi Hamas în aprilie 2011.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CICR aniversează 150 de ani de ajutor pentru milioane de persoane Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) marchează duminică împlinirea a 150 de ani de activitate şi continuă să se implice în sprijinul a milioane de persoane afectate de conflictele armate, semnalează EFE.
Sălaj: Directoare Crucii Roşii a demisionat din PSD, piezându-şi funcţia de consilier judeţean Lorena Filip, directoarea filialei Sălaj a Crucii Roşii, a demisionat din PSD, partid pe lista căruia a ajuns consilier judeţean, renunţarea la calitatea de membru de partid determinând şi pierderea calităţii de ales local.
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii face apel la crearea unui 'spaţiu umanitar' în estul Ucrainei Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a făcut apel marţi la crearea unui 'spaţiu umanitar' în estul Ucrainei, pentru a permite livrarea de ajutor umanitar către populaţia acestei regiuni ucrainene, scena unui conflict armat între Kiev şi rebelii proruşi, informează agenţia de presă AFP.
Un angajat elveţian al Crucii Roşii ucis într-un bombardament în Ucraina Un angajat elveţian al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii /CICR/ a fost ucis joi într-un bombardament în centrul Doneţkului, principalul oraş în mâinile rebelilor proruşi în estul Ucrainei, a declarat un responsabil al serviciilor de urgenţă.
Ziua mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.
Siria: Crucea Roşie va putea vizita închisorile (CICR) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) va putea vizita închisori din Siria, pe baza unui acord încheiat cu autorităţile de la Damasc pentru un acces mai amplu al CICR în această ţară în scopul de a se acoperi necesităţile umanitare, a anunţat joi Comitetul, într-un comunicat, informează AFP şi...