Cele mai citite
 


Sanitarii decid acţiunile de protest
marţi, 22 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia SANITAS din România, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate organizează marţi, 22 septembrie, începând cu ora 10.00, întruniri ale conducerilor direcţiilor de sănătate publică, ale caselor de asigurări de sănătate şi ale managerilor de unităţi sanitare din toată ţara cu reprezentanţii acestei federaţii sindicale, anunţă un comunicat de presă al Sanitas.
În cadrul acestor întruniri, în reşedinţele de judeţ, va fi evaluat modul de aplicare a prevederilor Acordului încheiat de Federaţia SANITAS din România cu Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi va fi analizată situaţia din sistemul sanitar.

Concluziile dezbaterilor şi problemele cu care se confrunta salariaţii din sănătate vor fi prezentate Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS care a fost convocat joi, 24 septembrie, la Bucureşti şi care va decide cu privire la organizarea acţiunilor de protest în perioada următoare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Grevă în spitale Membrii federaţiei sindicale SANITAS din unităţile sanitare bucureştene au participat la greva generală de luni în semn de solidaritate cu angajaţii din sistemul bugetar, fiind nemulţumiţi de legea salarizării unitare, dar şi de diversele probleme din sistemul de sănătate.
Acţiunile de protest ale bugetarilor vor continua Acţiunile de protest ale Alianţei Bugetarilor vor continua, fie împreună, fie la nivel de federaţii separat, a declarat Adrian Bârlea, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Sanitas, la ieşirea de la negocierile cu ministrul interimar al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Gheorghe Pogea.
SANITAS ameninţă cu acţiuni de protest, dacă Ministerul Sănătăţii nu soluţionează urgent revendicările sindicale Membrii Federaţiei SANITAS ar putea ieşi în stradă în perioada imediat următoare, dacă Ministerul Sănătăţii nu va soluţiona în cel mai scurt timp revendicările sindicale, cea mai importantă referindu-se la garantarea acordării tuturor drepturilor salariale, se arată într-un comunicat remis vineri AGERPRES...
Neamţ: Sindicatul Sanitas este în grevă japoneză; se strâng semnături pentru greva generală Sindicatul Sanitas din toate spitalele nemţene s-a aflat, miercuri, în grevă japoneză, protestatarii fiind nemulţumiţi că nu există o lege a salarizării unice în domeniul sanitar.
Sepi (Federaţia Sanitas): Peste 70.000 de sindicalişti au participat miercuri la greva de avertisment Peste 70.000 de sindicalişti ai Federaţiei Sanitas au participat, miercuri dimineaţă, la greva de avertisment care a vizat întreruperea activităţii între orele 8:00 şi 10:00, a declarat, pentru AGERPRES, prim-vicepreşedintele federaţiei, Marius Sepi.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.