Cele mai citite
 


Ciocolata neagră nu este chiar atât de benefică precum se spune
joi, 26 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
A mai căzut un mit. După cum susţine o echipă de experţi în nutriţie din Israel, ciocolata neagră nu este într-atât de benefică pentru sănătate precum se crede. Persoanele care îndrăgesc ciocolata şi îşi justifică această slăbiciune prin faptul că este sănătoasă au numai pe jumătate dreptate şi ar trebui să-şi reconsidere atitudinea faţă de acest produs, mai spun experţii israelieni citaţi de portalul MigNews.
În general se consideră că ciocolata cu o concentraţie ridicată de cacao conţine o cantitate semnificativă de procianidine, cu efecte sensibile în prevenirea îmbătrânirii sistemului cardio-vascular şi îmbunătăţirea circulaţiei sanguine.

Însă în ciuda faptului că ciocolata neagră este mai sănătoasă decât varianta cu lapte sau cea albă, datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi, ea conţine în acelaşi timp un număr mai mare de calorii şi mai multe grăsimi saturate. De exemplu, 40 de grame de ciocolată, cu un conţinut de 85 la sută de cacao, are 227 de calorii şi 12 grame de grăsimi saturate, ceea ce reprezintă 60% din necesarul zilnic pentru o persoană.

În acelaşi timp, aceeaşi cantitate de ciocolată cu lapte conţine 210 calorii şi 7 grame de grăsimi saturate, adică 37% din valoarea maximă zilnică.

În baza acestor date, nutriţioniştii recomandă consumul a nu mai mult de 1-2 pătrăţele mici de ciocolată pe zi sau şi mai bine a merelor roşii. Un măr roşu de mărime medie conţine tot atâtea procianidine cât 47 grade de ciocolată neagră şi 150 de calorii mai puţin.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Puţină ciocolată neagră poate fi benefică pentru sănătate, dar nu şi pentru siluetă, susţin nutrioniştii Consumul unui baton mic de ciocolată neagră este benefic pentru vasele de sânge şi reduce riscul bolilor cardiovasculare şi al accidentului vascular cerebral, după cum reiese dintr-un studiu realizat de Institutul German de Nutriţie Umană (DIFE). Însă persoanele care sunt preocupate de siluetă trebuie...
Ouăle de ciocolată sunt bune pentru sănătate (studiu) Ouăle de ciocolată de Paşte sunt bune pentru sănătate, arată un studiu medical german, care spune că puţină ciocolată mâncată în fiecare zi, de preferinţă neagră, contribuie la reducerea tensiunii arteriale şi a riscului de boli cardiace, relatează AFP.
Pentru a pierde în greutate, mâncaţi ciocolată neagră, dar cu moderaţie (studiu) Un nou studiu american scoate în evidenţă valenţe noi ale ciocolatei negre, care, consumată cu moderaţie ca parte a unui stil de viaţă sănătos, poate duce la reducerea indicelui de masă corporală, relatează AFP.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Ciocolata neagră - beneficiu sau scuză? În ciocolată există o cantitate mare de cacao şi aceasta este bogată într-o serie de substanţe numite flavonoizi, compuşi care se sintetizează natural în anumite plante, recunoscute a avea proprietăţi miraculoase asupra sănătăţii, afirmă nutriţionistul Lygia Alexandrescu.
Top 6 alimente probiotice pentru imunizarea organismului Cine ar fi crezut ca acum, in prag de sezon rece, sanatatea intregului nostru organism poate depinde doar de cateva mici microorganisme: probioticele! Aceste bacterii benefice si microbi care traiesc in intestine au un rol important in digestie insa mai mult decat atat, sunt un adevarat...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Ciocolata - culoarea închisă a nutriţiei Ciocolata neagră are un conţinut bogat în substanţe benefice (flavonoizi, fenoli), însă nu şi ciocolata cu lapte.