Cele mai citite
 


Numărul infecţiilor respiratorii acute, în uşoară creştere
joi, 26 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul infecţiilor respiratorii acute a înregistrat, în săptămâna 16 - 22 ianuarie, o uşoară creştere, cu 0,8% mai mult ca în săptămâna precedentă, a informat, miercuri, Ministerul Sănătăţii.
Conform raportului transmis de Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii, peste 14.325 de persoane au fost înregistrate cu pneumonii, iar 52.929 cu viroze respiratorii.
Numărul cazurilor compatibile clinic cu gripa înregistrate la nivel naţional a fost mai mare comparativ cu cel înregistrat în săptămâna precedentă (52 faţă de 47).
Până în prezent, au fost confirmate 15 cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal tip A, subtip H3.
În săptămâna 16-22 ianuarie au fost confirmate încă 4 cazuri de gripă AH3N2.
Potrivit specialiştilor de sănătate publică, în România se înregistrează cazuri sporadice de gripă, fără a exista focare epidemice, iar virozele respiratorii se află în limite normale.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Pe teritoriul României nu au fost confirmate cazuri de gripă Conform raportului transmis de Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile către Ministerul Sănătăţii, în săptămâna 24-30 octombrie 2011, s-au prezentat la medic 94.111 de persoane cu infecţii respiratorii acute, numărul lor fiind comparabil cu cel înregistrat în săptămâna precedentă, informează...
Diferenţa dintre răceală şi gripă Deşi la prima vedere, răcealaşi gripa au manifestări comune, fiecare are particularităţi ce le diferenţiază una de cealaltă. Astfel, încă de la debut, organismul oferă semnale distincte ce ajută la deosebirea acestor două tipuri de viroze respiratorii, iar pacientul poate lua din timp...
Sibiu: Creşte în continuare numărul de viroze respiratorii şi pneumonii Numărul de infecţii respiratorii a crescut semnificativ în ultima săptămână, cu 36,56% faţă de numărul cazurilor înregistrate în săptămâna precedentă, în prezent înregistrându-se 3.657 pacienţi, cu 88,21% mai mult faţă de numărul consemnat de medici anul trecut, în aceeaşi perioadă, se arată într-un...
MS: Numărul infecţiilor respiratorii acute, în creştere Peste 77.300 de persoane s-au prezentat la medic cu infecţii respiratorii acute în ultima săptămână a lunii ianuarie, numărul acestora fiind în creştere cu aproximativ 15%, informează joi Ministerul Sănătăţii.
Caraş-Severin: Vaccinul antigripal, solicitat de mai puţini locuitori ai judeţului, faţă de anul trecut Numărul cazurilor de viroze respiratorii şi pneumonii a scăzut faţă de iarna trecută în judeţ şi, în plus, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă, deşi populaţia a solicitat anul acesta mai puţine doze de vaccin antigripal.
Numărul infecţiilor respiratorii acute a mai scăzut Numărul infecţiilor respiratorii acute a mai scăzut săptămâna aceasta comparativ cu săptămâna trecută, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.