Cele mai citite
 


Prima grefă de faţă realizată în Turcia
joi, 26 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Chirurgii turci au reuşit sâmbătă să realizeze prima grefă de faţă din Turcia şi a 20-a din lume, informează agenţia Anatolia.
O echipă medicală de la Universitatea Akdeniz din Antalya (sud) a transplantat unui băiat de 19 ani, care suferise arsuri pe faţă când era bebeluş, o faţă a unui donator de 45 de ani, care s-a sinucis săptămâna trecută. Băiatul, care suferise arsuri grave la o lună, a fost supus unei operaţii de nouă ore, la capătul cărora a avut o faţă nouă.

Acest transplant de faţă are loc la 7 ani după primul, realizat pe franţuzoaica Isabelle Dinoire, în 2005.

Băiatul de 19 ani nu este singurul care a beneficiat de organele bărbatului care s-a sinucis. Un alt bărbat, de 34 de ani, îşi pierduse braţele şi un picior când avea 11 ani. Atunci a vrut să alunge nişte porumbei cu o bară de fier şi a căzut pe o linie electrică. El a primit acum braţele şi un picior al defunctului. Din nefericire, grefa de picior n-a reuşit, iar medicii au trebuit să i-l amputeze.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O echipă numeroasă de chirurgi turci a realizat în premieră mondială un transplant de mâini şi picioare O echipă numeroasă de chirurgi turci a realizat transplantul tuturor celor patru membre ale unui pacient, dar au fost nevoiţi să înlăture un picior din cauza unor complicaţii cardiovasculare apărute după operaţie, a anunţat duminică spitalul universitar Hacettepe din Ankara, citat de agenţia Belga.
Prima grefă de faţă în Belgia Prima grefă de faţă realizată în Belgia a fost efectuată recent cu succes de către o echipă de la spitalul universitar din Gand (nord-vest), a anunţat sâmbătă cotidianul de limbă flamandă De Morgen, citat de France Presse.
SUA: Grefă totală de faţă, prezentată drept cea mai completă de până acum O echipă de la centrul medical american NYU Langone a realizat o grefă totală de faţă, piele cu pilozitate, urechi şi canale auditive pe un fost pompier voluntar care a suferit arsuri grave în 2001, se arată într-un comunicat transmis luni şi preluat de AFP.
Polonia: Prima grefă de faţă realizată de urgenţă Medicii de la centrul medical din Gliwice (sudul Poloniei) au anunţat miercuri că au realizat prima grefă de faţă din lume, efectuată de urgenţă pentru a salva viaţa pacientului, scrie 20minutes.ch.
Cea mai mare grefă de faţă realizată vreodată începe să-şi arate rezultatele Richard Lee Norris avea 22 de ani când a fost victima unui tragic accident, în 1997. Total desfigurat, el a trăit izolat timp de 15 ani, dar acum, datorită celei mai mari grefe de faţă realizate vreodată, tânărul de 37 de ani începe o nouă viaţă, relatează 7sur7.be.
Mureş: Transplant de grefă pentru refacerea sistemului hematopoietic şi imunitar al organismului, în premieră naţională Şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş, profesor doctor Benedek Istvan, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că a efectuat în premieră naţională un transplant de grefă, de la un tânăr polonez la unul român, cei doi având grupe sanguine diferite, pentru refacerea sistemului...