Cele mai citite
 


Sălaj: Directorul DSP, schimbat din funcţie după câteva zile de la numire
joi, 26 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Gabriel Nae, a fost eliberat din funcţie miercuri, printr-un ordin al ministrului Sănătăţii, după ce fusese pus în fruntea instituţiei cu doar câteva zile în urmă, ca urmare a unei hotărâri a Curţii de Apel Cluj, care constata nelegalitatea actului prin care acesta fusese obligat să părăsească DSP în ianuarie 2011.
"Eu confirm (demiterea n.r.) şi eu, pe toate prevederile legale, o consider ilegală", a precizat joi, pentru AGERPRES, Gabriel Nae.
Acesta a precizat că, la fel ca în cazul primei schimbări din funcţie, din ianuarie 2011, şi de această dată va ataca în justiţie ordinul ministrului prin care fost eliberat din calitatea de director al DSP Sălaj.
La începutul anului trecut, în perioada când acesta ocupa funcţia de director al DSP Sălaj, presa locală a semnalat existenţa unei condamnări cu suspendare a lui Nae Gabriel, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma scandalului de presă, acesta a fost de acord să renunţe la postul de director, însă a dorit să rămână, ca funcţionar public, în cadrul sistemului sanitar.
Ministerul de resort a emis, la începutul anului trecut, un ordin prin care, cu acordul părţilor, Nae Gabriel era constrâns să părăsească sistemul sanitar, act contestat în justiţiei.
Instanţa a suspendat însă ordinul menţionat şi a dispus repunerea sa în funcţie, fapt pus în practică vineri, 20 ianuarie, pentru ca la mai puţin de o săptămână, Nae Gabriel să fie din nou înlăturat.
La conducerea instituţiei revine astfel Ligia Marincaş, cea care a ocupat anterior această funcţie, prin delegare.
Marincaş a confirmat, la rândul ei, rocada din conducerea DSP, precizând că ordinul de eliberare din funcţie a lui Gabriel Nae s-a primit deja, iar cel de numire a ei ca director urmează să fie primit în cursul zilei de joi. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Fostul şef al DSP, repus în funcţie de instanţă Fostul şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj Nae Gabriel a fost repus în funcţie, după ce o hotărâre definitivă a Curţii de Apel Cluj a constatat nelegalitatea actului prin care acesta fusese obligat să părăsească instituţia în ianuarie 2011.
Sălaj: În judeţ nu există surse de îmbolnăvire cu rujeolă În Sălaj s-au semnalat în 2016 doar şapte cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă, toate fără probleme deosebite, virusul fiind contactat din judeţele învecinate, cel mai probabil din Cluj, unde a existat un focar al acestei boli, potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş...
Sălaj: Directorul DSP susţine că renunţarea la comisiile de experţi în prescrierea medicamentelor este o măsură benefică Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Ligia Marincaş, susţine că renunţarea la comisiile de experţi de la nivelul caselor de asigurări judeţene şi de la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) în prescrierea medicamentelor este o măsură benefică pentru pacienţi, dar medicii...
Sălaj: Lipsă de cabinete stomatologice în mediul rural Un total de 24 dintre cele 57 de comune ale judeţului Sălaj nu au cabinete stomatologice, 14 comune nu au farmacii sau puncte farmaceutice iar şase dintre ele nu au medic de familie, relevă datele prezentate joi de Ligia Marincaş, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, în şedinţa lunară a comitetului...
Sălaj: Focar de infecţii nosocomiale la Spitalul Judeţean Şase femei, dintre care cinci gravide, au contactat infecţii în cursul unor operaţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, fiind diagnosticate cu sindrom meningean sub antibiotico-terapie, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, instituţie ce a realizat deja o...
Sălaj: Directorul DSP nu crede în desfiinţarea instituţiei Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, nu crede că instituţia menţionată va fi desfiinţată, ci doar reorganizată, precizând că din declaraţiile anterioare ale ministrului Sănătăţii şi ale primului-ministru nu se pune problema disponibilizării personalului medico-sanitar, care...