Cele mai citite
 


Brăila: Cinci oameni fără adăpost preluaţi de pe străzi de Ambulanţă de la instalarea gerului
duminică, 29 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cinci persoane fără adăpost au fost preluate de pe străzi de Ambulanţă de la instalarea gerului în judeţul Brăila şi duse la spital pentru îngrijiri medicale, iar după ce starea lor a fost stabilizată, pacienţii au fost transportaţi la adăposturile de noapte ale Primăriei Brăila.
'S-a luat legătura cu Centrul Social de Găzduire în Regim de Urgenţă, pentru transferarea acestor pacienţi şi găzduirea lor acolo', a declarat purtătorul de cuvânt al UPU, dr. Marian Baciu.
Persoanele fără adăpost din Brăila au la dispoziţie 75 de paturi unde pot rămâne peste iarnă, în Centrul Social de Găzduire în Regim de Urgenţă Brăila, aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială, potrivit primarului de Brăila, Aurel Simionescu.
'În perioada sezonului rece, la nivelul Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Brăila se vor forma echipe alcătuite din câte doi salariaţi, care vor asigura permanent identificarea şi luarea de măsuri sociale pentru persoanele fără adăpost', a precizat Simionescu.
De asemenea, în municipiu mai funcţionează trei cămine pentru persoane vârstnice în cadrul cărora, în funcţie de situaţia socială şi familiară a fiecăruia, în perioada de iarnă se pot organiza şi asigura servicii sociale de găzduire, hrană şi îngrijiri medicale.
Cele trei cămine pentru persoane vârstnice sunt 'Sfântul Nicolae', cu o capacitate 90 de locuri, 'Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel', cu 103 de locuri, şi 'Lacu Sărat', situat în staţiunea Lacu Sărat, cu o capacitate 142 locuri. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prima clinică mobilă a Armatei Salvării, inaugurată la Bucureşti; Coordonator proiect: E o ambulanţă socială Prima Clinică medicală mobilă a Armatei Salvării, finanţată prin granturi norvegiene, a fost inaugurată joi, în Bucureşti, în prezenţa ambasadorului Regatului Norvegiei în România, Tove Bruvik Westberg.
Ambulanţele SMURD şi SAJ Brăila, însoţite de utilaje de deszăpezire, au intervenit în şase urgenţe medicale Ambulanţele SMURD şi SAJ Brăila, însoţite de utilaje de deszăpezire, au intervenit de la primele ore ale dimineţii pentru acordarea de asistenţă medicală în şase urgenţe medicale, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt.col. Ştefan Stoian.
Brăila: O ambulanţă care transporta la spital o pacientă în comă a fost lovită în intersecţie de o maşină O ambulanţă din Brăila care avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune şi care transporta la spital o pacientă în comă a fost lovită într-o intersecţie din Brăila de o maşină care nu a respectat indicaţiile rutiere.
Brăila: Trei cazuri de atac de panică, semnalate la 112 în urma cutremurului Trei cazuri de atac de panică au fost semnalate la numărul unic de urgenţă 112 în judeţul Brăila, în urma cutremurului din noaptea de vineri spre sâmbătă, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt.col. Ştefan Stoian.
DGASMB: Peste 300 de noi beneficiari ai adăposturilor de urgenţă ale Municipalităţii, înregistraţi noaptea trecută Peste 300 de noi beneficiari ai adăposturilor de urgenţă ale Municipalităţii au fost înregistraţi noaptea trecută, a informat AGERPRES Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB).
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.