Cele mai citite
 


Rusia dezminte primul caz mortal de gripă H1N1
marţi, 22 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Autorităţile ruse au dezminţit luni primul caz mortal de gripă H1N1 în Rusia, anunţat duminică de Academia de Ştiinţe a Federaţiei Ruse.

'Niciun caz cu rezultat fatal, adică mortal, nu a fost înregistrat pe teritoriul rus', a declarat ministrul adjunct al sănătăţii, Veronika Skvorţova, potrivit RIA Novosti.

Duminică, Dmitri Lvov, membru al Academiei ruse de Ştiinţe, anunţa că o femeie a murit 'la începutul lunii septembrie' în urma contaminării cu virusul A/H1N1.

Potrivit, însă, ministrului Veronika Skvorţova, femeia, o doctoriţă venită din Bulgaria, a murit de o pneumonie, agravată în urma unei insuficienţe cardiace.

Academicianul Dmitri Lvov mai afirmase în urmă cu o zi că numărul total al persoanelor contaminate cu virusul gripei porcine în Rusia ar putea fi cu mult mai mare decât cifra oficială de 90 de cazuri, el vorbind de 'zeci de mii' de îmbolnăviri.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Puşcaş: Spaţiul UE nu este ferit de răspândirea pandemiilor În ciuda tuturor eforturilor şi a faptului că în interiorul Uniunii Europene regulile sunt foarte stricte, acest spaţiu nu este ferit de răspândirea pandemiilor, a declarat, luni, şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Vasile Puşcaş, în cadrul Reuniunii de coordonare în domeniul afacerilor europene...
Primul deces de gripă A în Rusia Un medic venit din Bulgaria a murit în urma contaminării cu virusul A/H1N1, devenind primul caz mortal de gripă porcină în Rusia, a informat duminică seară Academia de ştiinţe, citată de agenţia Interfax.
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.