Cele mai citite
 


Elicoptere MAI, în misiuni de salvare la Fundulea şi Galaţi
duminică, 29 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două elicoptere ale Ministerului Administraţiei şi Internelor au decolat pentru a îndeplini misiuni de salvare în localitatea Fundulea, respectiv la Galaţi, anunţă un comunicat de presă remis AGERPRES.
Elicopterul care a decolat către Fundulea aparţine Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI, pentru a prelua un pacient, în timp ce elicopterul de tip SMURD care a plecat către Fundulea urmează să preia o pacientă cu infarct miocardic.
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că sâmbătă elicopterele MAI au mai intervenit în trei cazuri: pentru un copil din Videle, aflat în stare critică, pentru o pacientă cu arsuri de căi respiratorii din Piteşti şi pentru o pacientă care a suferit două stopuri cardiace ce urmează să fie adusă la institutul C.C. Iliescu din Bucureşti.
De asemenea, Arafat a mai anunţat şi un deces din cauza condiţiilor meteo extreme. Este vorba de o persoană de 52 de ani găsită moartă, vineri, în câmp, în judeţul Dolj. AGERPRES/(AS - Cătălin Alexandru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Peste 12.000 de misiuni de salvare în cei zece ani de activitate aero-medicală SMURD Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), secretarul de stat Raed Arafat, a afirmat că, în cei zece ani de operare aero-medicală SMURD, au fost efectuate peste 12.000 de misiuni de salvare, acesta adăugând că în 2014 urmează să fie operaţionalizat şi punctul...
Raed Arafat: Este necesar un plan pe termen lung în domeniul radioterapiei (interviu) Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre proiectele în domeniul urgenţei, dar şi despre tratamentul prin radioterapie în cazul pacienţilor cu cancer. El precizează că sunt o serie de aparate a căror sursă nucleară s-a terminat şi trebuie...
Baza aeriană SMURD Galaţi, un an de la inaugurare Galaţi, 22 iun /Agerpres/- Punctul de Operare Aeromedicală Galaţi, a 7-a bază de salvare aeriană din România, a luat fiinţă în urmă cu un an, pe 20 iunie 2014, în prezenţa secretarului de stat Raed Arafat. Pe 21 iunie 2014, la ora 16.00, suna alarma pentru prima misiune şi, de atunci, elicopterul aflat...
Raed Arafat: Constanţa, a şasea bază regională de salvare aeriană prin achiziţionarea unui elicopter SMURD Constanţa va deveni a şasea bază regională de salvare aeriană prin achiziţionarea şi utilizarea unui elicopter pentru intervenţii de urgenţă, a informat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat.
Raed Arafat afirmă că mai sunt cazuri medicale la care accesul e dificil în mai multe judeţe Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că mai sunt cazuri medicale la care accesul este dificil, înregistrându-se probleme probleme în judeţele Buzău, Călăraşi, Vaslui, Vrancea.
Un nou punct de salvare aeriană SMURD va fi inaugurat vineri la Constanţa, în prezenţa premierului Primul-ministru Victor Ponta va efectua vineri o vizită de lucru în judeţul Constanţa.