Cele mai citite
 


Iaşi: Cardiacii, afectaţi de temperaturile scăzute
duminică, 29 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul Tudor Ciuhodaru a precizat, sâmbătă, că din cauza temperaturilor extrem de scăzute se constată o creştere a numărului pacienţilor cu afecţiuni cardiace prezentaţi la UPU de la primele ore ale dimineţii în urma expunerii la ger.
'Sâmbătă, de la primele ore ale dimineţii au fost cinci cazuri de persoane cu afecţiuni cardiace care s-au prezentat în unitatea noastră, deşi în mod obişnuit cei cu astfel de patologii nu se adresează unităţii noastre care are un cu totul alt specific', a explicat dr Ciuhodaru, de la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Medicul a subliniat că frigul va putea crea probleme majore de sănătate în special copiilor şi bătrânilor, celor cu afecţiuni metabolice, cardiace, respiratorii sau neurologice.
'Dintre metodele ce asigură protecţia în faţa temperaturilor scăzute recomandăm evitarea deplasării la primele ore ale dimineţii sau seara, când temperaturile sunt extrem de scăzute, îmbrăcămintea corespunzătoare -groasă, asigurând protecţia feţei şi a mâinilor pentru a evita pierderile de căldură, încălţăminte lejeră fără a împiedica circulaţia la nivelul membrelor, consumul de lichide calde, evitarea expunerii prelungite la frig şi alternarea cu repausul în spaţii încălzite cum sunt cele din spaţiile publice, magazine, benzinării sau gări, precum şi evitarea imobilizării prelungite şi asigurarea unei activităţi fizice', a declarat dr. Tudor Ciuhdaru.
Alte sfaturi date de medic vizează faptul că în cazul deplasărilor nu trebuie uitată formarea unui stoc de lichide pentru 24 de ore şi alimente precum şi medicaţia cronică. Nu în ultimul rând, medicul recomandă evitarea consumului de alcool atunci când sunt temperaturi scăzute pentru că falsa senzaţie de încălzire iniţială este asociată cu pierderi importante de căldură datorită vasodilataţiei şi riscul crescut de instalare a degerăturilor şi hipotermiei. AGERPRES/(A, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: La spital din cauza excesului de alimente Un pacient ajunge la fiecare şase minute la UPU de la Centrul de Traumă şi Toxicologie ''Sfântul Ioan" din Iaşi cu afecţiuni digestive acutizate din cauza alimentaţiei de Crăciun stropită cu alcool, a declarat luni dr. Tudor Ciuhodaru.
Iaşi: Număr mare de internări la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' Zeci de pacienţi au ajuns la UPU de la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' din Copou în garda de Crăciun, declară medicul Tudor Ciuhodaru.
Iaşi: 20 de persoane afectate de căldură au solicitat asistenţă medicală Numărul persoanelor care au necesitat luni asistenţă medicală specializată din cauza temperaturilor foarte ridicate a ajuns la 20, a anunţat dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Iaşi: Bărbat internat în urma unei intoxicaţii cu etnobotanice şi canabis Un bărbat în vârstă de 26 de ani, din oraşul Podu Iloaie a fost adus la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce s-a intoxicat cu etnobotanice şi canabis.
Medicul Tudor Ciuhodaru a fost invitat, la sediul MS, pentru discuţii pe legea sănătăţii Dr. Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR şi medic la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Centrul de Traumă şi Toxicologie ''Sfântul Ioan" din Iaşi, a declarat, marţi, că a fost invitat de ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, pentru o discuţie pe proiectul legii privind organizarea şi funcţionarea sistemului...
Iaşi: Creşte numărul celor afectaţi de căldură care ajung la spital Peste 40 de persoane au necesitat, în ultimele 12 ore, îngrijiri medicale de specialitate după ce li s-a făcut rău din cauza căldurii, susţin medicii de la Spitalul de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, respectiv, de la Spitalul Universitar Sfântul Spridon.