Cele mai citite
 


Iaşi: Protestele continuă şi la -13 grade Celsius
duminică, 29 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Câteva zeci de studenţi din Iaşi, cărora li s-au alăturat tineri şi pensionari, au protestat, vineri seara, în Piaţa Unirii din Iaşi, ignorând faptul că afară mercurul din termometre a ajuns la -13 grade Celsius.
Studenţii medicinişti prezenţi în piaţă spun că au vrut să atragă un semnal de alarmă asupra problemelor sistemului medical românesc. Ei au cerut condiţii mai bune în spitale, salarii decente pentru medicii rezidenţi şi celelalte cadre medicale din sistem.
De asemenea, studenţii sunt nemulţumiţi de lipsa locurilor de muncă în România, după terminarea rezidenţiatului, dar şi existenţa unui sistem sanitar necompetitiv, în care performanţa medicilor nu este plătită aşa cum ar trebui.
''Soluţionarea acestor probleme reprezintă o prioritate a României, ţară membră a Uniunii Europene, şi va duce la o îmbunătăţire considerabilă a sistemului sanitar, care va deveni eficient şi va lucra în beneficiul pacienţilor'', a declarat Andreea Vrănescu, vicepreşedintele Societăţii Studenţilor Medicinişti Iaşi (SSMI).
Primele proteste au început la Iaşi, în Piaţa Unrii, începând de pe 14 ianuarie, pentru a-l susţine pe doctorul Raed Arafat, dar şi pentru a protesta împotriva preşedintelui Traian Băsescu. De atunci, zilnic zeci de cetăţeni se adună în acest loc cu semnificaţii istorice pentru a cere demisia şefului statului şi a guvernului Boc. AGERPRES/(A, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studenţii medicinişti vor protesta marţi, în Piaţa Unirii din Iaşi Studenţii medicinişti vor protesta marţi, de la ora 20,30, în Piaţa Unirii din Iaşi, pentru a trage un semnal de alarmă asupra problemelor sistemului medical românesc.
Iaşi: Studenţii medicinişti, consiliaţi profesional Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa din Iaşi a anunţat, miercuri, că 85 la sută dintre studenţi şi 88,2 la sută dintre rezidenţi consideră că activităţile de consiliere şi orientare profesională sunt necesare pentru alegerea specializării potrivite şi pentru a descoperi alte...
Iaşi: Studenţii medicinişti au dezbătut condiţia medicului în România Peste o sută de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi au participat sâmbătă după-amiază la o dezbatere cu tema "Condiţia medicului în România".
Iaşi: Studenţii medicinişti de la UMF Gr. T Popa, consiliaţi în vederea alegerea specializării Peste 450 de studenţi din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T. Popa' Iaşi vor fi consiliaţi în cadrul Centrului MedVISE în vederea construirii carierei profesionale, în cadrul proiectului european 'Consiliere profesională în specializările medicale pentru o carieră de succes'.
Iaşi: Sute de studenţi medicinişti, prezenţi la conferinţa privind oportunităţile de consiliere Peste 400 de studenţi medicinişti din Iaşi au luat parte, marţi, la o nouă ediţie a conferinţei "Oportunităţi în abordarea interdisciplinară a consilierii studenţilor de medicină şi medicină dentară" din cadrul proiectului 'Consiliere profesionala pentru studenţii în medicina şi program integrat de practica...
Iaşi: Burse pentru studenţii medicinişti în cadrul proiectului MedCAREER Peste 700 de burse în valoare de 800 de lei sunt acordate studenţilor ce au parcurs etapa de consiliere on-line şi de grup în cadrul proiectului MedCAREER derulat de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" Iaşi, prin intermediul Facultăţii de Medicină Dentară