Cele mai citite
 


Mai mult de 100 de persoane au murit în Pakistan din cauza intoxicaţiei cu un medicament dubios
duminică, 29 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cel puţin 106 de persoane au decedat în oraşul pakistanez Lahore din cauza unei intoxicaţii severe cu un medicament de producţie locală pentru prevenirea şi tratarea bolilor cardiovasculare şi care se pare că nu corespundea standardelor de calitate, transmite sâmbătă Xinhua.
În total, medicamentul fusese prescris pentru mai mult de 25.000 de pacienţi din spitalele şi clinicile din Lahore şi împrejurimi.

Acesta era distribuit gratuit prin programul naţional al Institutului Punjab de Cardiologie în special persoanelor cu venituri mici, ceea ce şi explică numărul mare de persoane care au beneficiat de el.

Bilanţul victimelor făcute de medicamentul în cauză ar putea creşte, dat fiind faptul că alte zeci de persoane cărora li s-a administrat acest medicament se află în prezent internate în spital, în stare critică.

Autorităţile au deschis o anchetă penală în cazul morţii celor peste 100 de pacienţi.

Compania care a produs medicamentul a fost închisă până după finalizarea investigaţiilor.

La mijlocul lunii decembrie 2011, peste 100 de persoane au murit în India vecină din cauza intoxicaţiei cu un alcool contrafăcut. Decesele cauzate de intoxicaţiile cu alcool sunt frecvente în această ţară. În unele state indiene, a fost instituită de curând pedeapsa cu moartea pentru cei care prelucrează şi comercializează alcool în mod ilegal.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Un nou caz al unei românce decedate la Roma în urma unui avort ilegal Roma, 2 dec - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: O femeie cu cetăţenie română în vârstă de 40 de ani, dintr-o tabără de nomazi din Roma, a decedat noaptea trecută din cauza unor complicaţii cardio-respiratorii după ce săptămâna trecută fusese internată în spital pentru că înghiţise un...
Fabrica maladiilor: businessul falselor boli Pe vremuri, osteoporoza, menopauza şi timiditatea nu erau considerate disfuncţii, dar acum sunt iar costul pentru sănătatea publică şi familii a crescut. Marile companii medicale reuşesc să vândă medicamente inutile, scrie ziarul italian La Repubblica, într-o amplă anchetă din ediţia de vineri.
Pakistan: autorităţile anchetează moartea a 33 de persoane din cauza unui sirop de tuse Autorităţile pakistaneze anchetează circumstanţele în care 33 de persoane au decedat în ultimele trei zile după ce au consumat sirop de tuse, acesta fiind al doilea caz din ultimele luni în care un medicament provoacă decese multiple în Pakistan, transmite AP.
Satu Mare: Avocatul Poporului s-a sesizat cu privire la bărbatul care a făcut infarct în baia UPU Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi anchetează cazul unui bărbat decedat după ce ar fi fost lăsat să aştepte trei ore pe holurile Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare şi ar fi făcut infarct în baia unităţii.
Vaslui: Anchetă la SJU, după ce o femeie care se prezentase la spital a fost trimisă acasă, unde a născut Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o femeie în vârstă de 37 de ani care s-a prezentat cu contracţii la spital a fost trimisă acasă de medicul de gardă şi a născut la domiciliu.