Cele mai citite
 


Amalia Fechete: Vaccinurile antigripale distribuite în noiembrie şi decembrie sunt bune din punct de vedere calitativ
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un raport privind vaccinul antigripal distribuit medicilor de familie a fost prezentat luni seară ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli, la întâlnirea cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, a declarat pentru AGERPRES Amalia Fechete, director al Direcţiei de Sănătate Publică şi Control în Sănătate Publică.
Potrivit Amaliei Fekete, şapte dintre seriile produse de vaccin au înregistrat o scădere a concentraţiei tulpinii B şi, conform normelor europene, trebuie refăcută analiza acestor serii. Ea a explicat că din acest motiv s-a luat decizia să se oprească vaccinarea timp de 7-10 zile până la finalizarea tuturor analizelor.
"Toate seriile care au plecat în lunile noiembrie şi decembrie au fost bune, conform normelor, oamenii nu trebuie să îşi facă probleme şi nu se pune problema apariţiei unor probleme la persoanele vaccinate. Seriile la care s-a constatat o scădere a concentraţiei tulpinii B sunt cele care provin din 6 ianuarie", a precizat Amalia Fechete.
Dozele de vaccin antigripal au fost distribuite prin Direcţiile de Sănătate Publică şi au fost administrate de către medicii de familie, a adăugat Amalia Fechete. AGERPRES/(AS-Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii a cerut Institutului Cantacuzino şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului o informare privind vaccinul antigripal Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a cerut de urgenţă o informare scrisă Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino cu privire la conformitatea din punct de vedere al asigurării imunităţii (imunogenităţii) a vaccinului gripal sezonier produs de...
Constanţa: O primă tranşă din dozele de vaccin antigripal necesare, repartizată în judeţ Prima tranşă de vaccin antigripal, de aproape 26.000 de doze, este repartizată medicilor din judeţul Constanţa prin programul naţional de vaccinare gratuită începând cu ziua în curs, în condiţiile în care necesarul este de circa 140.000 de doze, iar numărul constănţenilor înregistraţi cu pneumonie şi...
Institutul 'Cantacuzino' a obţinut autorizaţie din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru Laboratorul de Control al Calităţii Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare "Cantacuzino" a obţinut autorizaţie din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru Laboratorul de Control al Calităţii, ceea ce va permite producerea vaccinului antigripal anul acesta în România, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat remis...
Raport: 62 de persoane înrolate în studiul pentru vaccinul antigripal de la Institutul Cantacuzino Un număr de 62 de subiecţi cu vârste între 20 şi 80 de ani au fost înrolaţi până la 27 ianuarie în studiul vaccinului antigripal produs la Institutul Cantacuzino, arată un raport publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.
Teleorman: Aproximativ 6% din cantitatea de vaccin antigripal solicitată ajunge în judeţ în prima tranşă Prima tranşă de doze de vaccin antigripal ajunge marţi în judeţul Teleorman, potrivit medicului epidemiolog din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Luminiţa Dumitraşcu, tranşa însumând aproximativ 6% din cantitatea solicitată.
Caraş-Severin: Imunizarea cu vaccin antigripal va începe la sfârşitul lunii Imunizarea cu vaccin antigripal va începe la sfârşitul lunii octombrie, când urmează să ajungă prima tranşă din acest produs şi în judeţul Caraş-Severin.