Cele mai citite
 


ANM a fost informată de Institutul Cantacuzino privind situaţia vaccinului antigripal
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) a fost informată cu privire la faptul că ultimele testări efectuate la vaccinul antigripal au pus în evidenţă scăderea sub limita aprobată a concentraţiei uneia dintre cele trei tulpini virale, neconformitatea comunicată vizând şapte din cele 18 serii de vaccin fabricate, a anunţat marţi ANM printr-un comunicat de presă.
ANM a informat că Institutul Cantacuzino a transmis lunar monitorizarea rezultatelor înregistrate la testarea concentraţiei fiecăreia dintre cele trei tulpini virale incluse în vaccinul antigripal, până în prezent rezultatele înregistrate încadrându-se în parametri de calitate aprobaţi.
Institutul a înştiinţat ANM cu privire la declanşarea procedurii de blocare a utilizării celor şapte serii afectate, în vederea retragerii de pe piaţă, a precizat agenţia.
ANM a răspuns institutului cu privire la măsurile care se impun şi care în principal se referă la obligaţia transmiterii către agenţie a informaţiilor privind cantităţile de vaccin retrase, raportat la cele fabricate şi, respectiv, distribuite pentru fiecare serie neconformă.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă (APP) are obligaţia de a distruge cantităţile retrase, cu respectarea prevederilor legale în domeniu.
Agenţia va urmări în continuare rezultatele transmise de Institutul Cantacuzino privind compoziţia cantitativă a seriei de vaccinuri gripale, se precizează în comunicat. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nicolăescu: Institutul Cantacuzino a finalizat producţia de vaccin antigripal, nu există studiu clinic Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat joi că Institutul Cantacuzino a finalizat producţia de vaccin antigripal, însă pentru aceste doze nu există un studiu clinic de la Agenţia Naţională a Medicamentului
Nicolăescu: Institutul Cantacuzino a finalizat producţia de vaccin antigripal, nu există studiu clinic Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat joi că Institutul Cantacuzino a finalizat producţia de vaccin antigripal, însă pentru aceste doze nu există un studiu clinic de la Agenţia Naţională a Medicamentului
MS: Vaccinul antigripal de la Cantacuzino are reacţii adverse minore; va fi folosit numai în caz de pandemie Vaccinul antigripal produs de Institutul Cantacuzino prezintă reacţii adverse minore, comparabile cu cele ale vaccinurilor din import, neînregistrându-se reacţii adverse severe în urma testelor efectuate până în prezent, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii.
Onu (Institutul Cantacuzino): Vaccinul antigripal nu poate fi produs pentru sezonul 2016/2017 dacă nu primim finanţare Adrian Onu, directorul demisionar al Institutului Cantacuzino, a declarat marţi că în cazul în care instituţia nu primeşte finanţare într-o lună, cel mult două, nu se poate produce vaccinul antigripal pentru sezonul 2016/2017.
Oficial ANM: Institutul Cantacuzino nu mai poate produce vaccinuri Institutul Cantacuzino nu mai poate produce vaccinuri, întrucât Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) i-a retras, la începutul lunii februarie, autorizaţia de punere pe piaţă a vaccinurilor şi a tuturor produselor injectabile, deoarece acesta nu a respectat regulile de bună practică de producţie (GMP...
Grevă la Institutul Cantacuzino din Capitală Aproximativ o sută de angajaţi ai Institutului ''Cantacuzino'' au ieşit, joi dimineaţă, în curtea spitalului, protestând spontan faţă de faptul că de când a fost ridicată licenţa de producţie a vaccinurilor, oamenii nu mai au de lucru.