Cele mai citite
 


Bihor: Medicina de urgenţă comercială este o greşeală, spune managerul Spitalului judeţean
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noul manager al Spitalului Clinic de Urgenţă Judeţean de la Oradea, dr. Gheorghe Carp, a declarat marţi că ar fi o greşeală să se transforme medicina de urgenţă în comerţ, subliniind că preschimbarea spitalelor în fundaţii sau societăţi comerciale oferă şi avantaje şi dezavantaje.
'Propunerea mea este să încercăm ambele variante, un spital să fie fundaţie, un altul, societate comercială şi după un an de activitate, să vedem care a fost mai avantajos şi abia apoi să generalizăm la nivelul municipiului. Din punctul meu de vedere, medicina de urgenţă este o greşeală să o faci comercială, eu sunt convins de acest lucru de ani de zile,' a precizat, într-o conferinţă de presă, managerul celui mai mare spital din judeţ.
Dr. Carp a declarat că, din experienţa sa, noua Lege a Sănătăţii, fiind un proiect legislativ de o asemenea anvergură va suferi încă multe modificări înainte de a apărea în Monitorul Oficial. El a explicat că statutul de fundaţie ar permite ca spitalul să nu plătească TVA, iar cel de societate comercială ar permite spitalului o mai largă paletă de acţiune, din punct de vedere financiar, activităţi care să aducă beneficii substanţiale, parteneriate, colaborări.
'Trebuie încercate ambele variante pentru a vedea care dintre ele se potriveşte cel mai mult municipiului Oradea', a precizat managerul. AGERPRES/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Tabără MASH pentru pregătire în medicina de urgenţă în situaţii speciale Unicul proiect de acest gen din ţară, Tabăra MASH - Medical Adventure School in Holiday, va reuni, în perioada 1-8 august, 65 de studenţi medicinişti din ţară şi medici rezidenţi de medicină de urgenţă, în zona de campare Glăvoi, din Munţii Bihor.
Bihor: Prima Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă din ţară, la Oradea Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) din Oradea, prof. dr. Gheorghe Bumbu, a anunţat, vineri, la deschiderea oficială a Zilelor Medicale Orădene, un congres internaţional de stomatologie, organizat cu ocazia inaugurării unui modern departament de stomatologie al facultăţii, şi prima Conferinţă...
Bihor: Despre medicina de urgenţă, celule stem, donare de organe, în conferinţa "Medicul şi societatea" Coordonatorul programului de transplant în judeţul Bihor, dr. Carmen Pantiş, a solicitat vineri ajutorul studenţilor pentru a lupta împotriva prejudecăţilor sociale privind donarea de organe în scopul salvării unor vieţi, adresare făcută în cadrul Conferinţei internaţionale 'Medicul şi societatea' care...
Bihor: Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale, la Băile Felix Peste 600 de medici, rezidenţi, studenţi la medicină şi invitaţi, printre care oficiali ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne şi a principalelor servicii de salvare din România, vor participa în perioada 1-3 noiembrie, la cea de-a patra ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă...
Bihor: Curs internaţional multidisciplinar pe tema securităţii sângelui, la Oradea Peste 40 de specialişti în medicina transfuzională din nouă ţări ale Europei de Sud-Est s-au reunit la Oradea, la un curs internaţional multidisciplinar pe tema securităţii sângelui, organizat de Centrul Regional de Transfuzie pentru Europa de Sud-Est din localitate.
Bihor: Conferinţa naţională de medicină de urgenţă şi salvări în situaţii speciale, la Băile Felix Conferinţa Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue', ajunsă la a şaptea ediţie, va avea loc, în perioada 30 septembrie - 4 octombrie, la Băile Felix, a anunţat, marţi, Asociaţia SARTISS, organizatorul evenimentului.