Cele mai citite
 


Brăila: Spitalul Judeţean are asigurată finanţarea până în martie
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila are asigurată finanţarea pentru salarii, medicamente şi utilităţi până în luna martie, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
'Am analizat sursele de finanţare pentru anul 2012 şi avem un montaj financiar asigurat inclusiv pentru luna martie. Aici intră salariile, respectiv 42 de miliarde de lei lunar, medicamentele, materiale sanitare, dezinfectanţii, mâncarea, spălatul. Nu cred că se mai poate plânge cineva că mai sunt probleme de genul acesta', a declarat Stancu.
Preşedintele CJ a mai spus că ţinta Spitalului Judeţean de Urgenţe Brăila pentru anul 2012 este reprezentată de asiguratorul privat, de aceea se fac atât de multe investiţii în aparatură medicală de ultimă oră.
'Dacă noi nu facem aceste investiţii şi nu ne acredităm, vor veni firmele cu care suntem în discuţie şi vor spune că, dacă aparatura este din 1970, nu au cum să plătească un serviciu de 2-3 ori mai mult decât oferă statul român', a explicat Stancu.
Sănătatea va reprezenta prioritatea numărul unu în ceea ce priveşte investiţiile din judeţul Brăila în 2012, potrivit preşedintelui CJ, care a precizat că, în primă fază, se doreşte modernizarea a 11 săli de operaţie noi la Spitalul Judeţean de Urgenţă, în valoare de patru milioane de euro.
'Cele 11 săli de operaţie intră deja în licitaţie. A fost o licitaţie, dar am anulat-o, pentru că sălile nu erau conform prevederilor UE şi atunci am refăcut tot planul. Se va licita o singură dată, vor fi trei etape şase, trei şi două săli. Se va lucra de afară, nu din interior. Se va opera pe toată perioada în care se construiesc sau se reabilitează. Toate vor fi cu echipamente noi. Numai un pat costă câteva sute de mii de euro. Întreaga investiţie se ridică la patru milioane de euro', a explicat Stancu.AGERPRES/(A - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Investiţii de peste 30 de milioane de lei în Spitalul Municipal din Cluj-Napoca Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca a fost dotat recent cu aparatură medicală performantă, printr-un proiect european care a vizat inclusiv modernizarea ambulatoriului. Valoarea proiectului se ridică la peste 32 de milioane de lei, din care 22 de milioane sumă nerambursabilă.
Maramureş: Modernizarea UPU din Spitalul Judeţean de Urgenţă, investiţie în valoare de 900.000 de euro Serviciul de Primiri Urgenţe (UPU) al Spitalului Judeţean Maramureş va fi modernizat şi extins pentru a putea face faţă solicitărilor crescânde.
Brăila: Comasarea spitalelor ar putea duce la pierderi de 7 milioane de euro din finanţări europene Comasarea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie şi a celui de Pneumoftiziologie cu Spitalul Judeţean de Urgenţe din Brăila ar putea duce, prin dispariţia personalităţii juridice a celor două instituţii, la pierderi de 7 milioane de euro, bani obţinuţi din proiecte cu finanţare europeană, după cum susţin...
Caraş-Severin: Investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Reşiţa Spitalul Judeţean de urgenţe Reşiţa va avea posibilitatea să ofere pacienţilor, de la sfârşitul acestui an şi începutul anului viitor, examinări şi investigaţii de supra-specialitate, având ca efect creşterea acurateţii diagnosticului şi, totodată, creşterea gradului de satisfacţie al pacienţilor şi...
Brăila: Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24 Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24, ultimul medic fiind angajat chiar săptămâna trecută, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu.
Caraş-Severin: Noi investiţii la Spitalul Judeţean din Reşiţa Consiliul Judeţean Caraş-Severin continuă seria achiziţiilor pentru Spitalul Judeţean de urgenţă din Reşiţa, după ce luni au fost puse în funcţiune, în Blocul operator, două mese chirurgicale multifuncţionale şi două lampi scialitice de ultimă generaţie, în valoare de aproximativ 30 mii euro.