Cele mai citite
 


Cluj: Centru pentru persoanele în dificultate
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În mai puţin de doi ani, la Cluj va fi funcţional un centru comunitar destinat acordării de servicii sociale pentru copii şi adulţi, centru care va fi construit din fonduri europene.
Proiectul a fost lansat, marţi, la sediul Consiliului Judeţean Cluj, ocazie cu care a fost semnat contractul de finanţare nerambursabilă de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi Unitatea Administrativ-Teritorială Judeţul Cluj, ultima dintre ele în calitate de beneficiar.
Obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea calităţii vieţii persoanelor (copii şi adulţi) aflate în dificultate, precum şi crearea de noi locuri de muncă, prin creşterea numărului şi a calităţii serviciilor sociale specializate, în contextul unei politici active de integrare/reintegrare socială.
Printre altele, misiunea Centrului Comunitar Judeţean - Complex de Servicii Sociale Comunitare pentru Copii şi Adulţi Cluj este de a furniza servicii sociale specializate -suport şi asistenţă pentru familiile şi copiii aflaţi în dificultate, sprijin şi orientare pentru integrarea, readaptarea şi reeducarea profesională a tinerilor, consiliere, servicii şi acţiuni care au drept scop menţinerea, refacerea sau dezvoltarea capacităţilor individuale pentru depăşirea unei situaţii de nevoie socială. De asemenea, o altă misiune vizează furnizarea de servicii de îngrijire socio-medicală: recuperare şi reabilitare, kinetoterapie, fizioterapie, terapie ocupaţională, psihoterapie, psihopedagogie, logopedie pentru copii şi persoane adulte cu deficienţe.
Valoarea totală a proiectului este de 9.261.629,59 lei, 85% reprezentând finanţare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, 13 % - finanţare nerambursabilă din bugetul naţional, iar 2% este cofinanţare de la Consiliul Judeţean Cluj.
Durata de implementare a proiectului este de doi ani, până în decembrie 2013. AGERPRES/(AS-Marius Septimiu Avram)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou centru de servicii de asistenţă socială pentru vârstnici va fi inaugurat joi în sectorul 2 Tratamente de recuperare medicală, consiliere psihologică, cursuri de limbi străine şi multe alte servicii le vor fi puse la dispoziţie gratuit locuitorilor sectorului 2 în cel mai nou centru de recreere pentru vârstnici, care va fi deschis joi, în strada Valer Dumitrescu nr. 33.
Contractul de finanţare pentru reabilitarea ambulatoriului Spitalului Judeţean Harghita, semnat Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi reabilitat şi dotat din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean Harghita a câştigat un important proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Galaţi: Bani europeni pentru un centru de terapie destinat copiilor cu autism Copiii cu autism vor putea beneficia, la Galaţi, de un modern centru de recuperare, prin implementarea unui proiect cu finanţare europeană în valoare de peste trei milioane lei, a anunţat, luni, managerul de proiect, Viorica Palade.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Caraş-Severin: CJ reabilitează Centrul pentru persoane cu dizabilităţi de la Oraviţa Proiectul 'Reabilitare Centrul pentru persoane cu dizabilităţi Oraviţa', derulat prin 'Programul Operaţional Regional 2007 - 2013 - Îmbunătăţirea Infrastructurii sociale', a fost finalizat luni, cu ocazia marcării Zilei Internaţionale a Persoanelor cu dizabilităţi. Valoarea proiectului derulat la Oraviţa...