Cele mai citite
 


Copiii nedeplasabili vor beneficia de şcolarizare la domiciliu
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Copiii sau elevii nedeplasabili, cu boli cronice, cu sau fără alte deficienţe asociate, şi elevii aflaţi în stare de convalescenţă de lungă durată, după afecţiuni sau traumatisme care au necesitat sau nu intervenţii chirurgicale, tratamente spitaliceşti, care, temporar sau permanent, nu pot frecventa şcoala de masă, vor beneficia de şcolarizare la domiciliu, potrivit unei metodologii aprobate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).
Categoriile de deficienţe (afectări) pentru care se va avea în vedere şcolarizarea la domiciliu sunt cele ale sistemului nervos şi funcţiilor mentale globale, ale structurilor şi funcţiilor senzoriale, ale structurii laringelui şi funcţiilor sale, ale structurii şi funcţiilor sistemelor cardiovascular, respirator şi imunitar, sistemelor digestiv, metabolic şi endocrin, ale structurii şi funcţiilor aparatului urinar, afectări ale structurii şi funcţiilor aparatului locomotor şi corespunzătoare mişcării şi ale muşchilor.
Potrivit documentului, vor beneficia de şcolarizare la domiciliu elevii sau copiii cu afecţiuni ale structurii pielii, anexelor şi funcţiilor tegumentului, cu afecţiuni legate de boala canceroasă, afectări multiple ale organismului legate de boli genetice invalidante sau cu afecţiuni ale organismului legate de transplantul de organe.
În metodologia cadru se arată că evaluarea stării de sănătate a elevilor în vederea şcolarizării la domiciliu se realizează la cererea părinţilor/tutorelui legal instituit, în baza unui dosar individual, depus la comisia de expertiză din cadrul Centrului judeţean de resurse şi asistenţă educaţională/Centrului Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE/CMBRAE). AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şcolarizare în spitale pentru elevii care necesită internarea mai mult de 4 săptămâni Elevii cu boli cronice, tulburări neurologice sau cu boli care necesită perioade de spitalizare mai mari de 4 săptămâni vor beneficia de înfiinţare de grupe/clase în cadrul unităţii sanitare în care sunt internaţi, potrivit unei metodologii aprobate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi...
Bullying-ul asupra copiilor diagnosticati cu boli cronice, o problema reala in scolile din Romania Asociatia M.A.M.E. continua campania de prevenire si combatere a fenomenului de tip bullying ce afecteaza copiii cu boli cronice sau cu dizabilitati, prin sustinerea unor workshop-uri de informare in scolile si liceele din Bucuresti si Ilfov. Pana in prezent, specialistii organizatiei au vizitat...
Ministerul Educaţiei a finalizat metodologia pentru şcolarizarea românilor de pretutindeni Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a finalizat Metodologia pentru şcolarizarea românilor de pretutindeni, în învăţământul din România, în anul şcolar 2015-2016, metodologie care este publicată pe site-ul instituţiei.
Harghita: Muncitor calificat, medic sau lucrător în justiţie-meseriile la care se gândesc elevii din clasa a VIII-a Un studiu comandat de Inspectoratul Şcolar Harghita şi realizat de Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică arată că elevii claselor a VIII-a sunt interesaţi să devină muncitori calificaţi, medici, lucrători în justiţie, profesori, artişti sau sportivi de performanţă.
Guvernul a aprobat cifrele de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar şi superior de stat în anul şcolar/universitar 2015-2016 Guvernul a adoptat, miercuri, printr-o hotărâre, cifrele de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar finanţat de la bugetele locale şi pentru învăţământul preuniversitar militar finanţat de la bugetul de stat, precum şi numărul de locuri - granturi de studii din instituţiile de învăţământ superior...
Mubarak, aflat în convalescenţă, se simte bine Preşedintele egiptean, Hosni Mubarak, supus unei intervenţii chirurgicale în urmă cu 10 zile într-un spital din Heidelberg /Germania/, se simte bine şi se poate deplasa, a declarat marţi un purtător de cuvânt al instituţiei, citat de AFP.