Cele mai citite
 


Covasna: Peste 6.000 de persoane au fost vaccinate antigripal
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 6.000 de persoane din judeţul Covasna au fost vaccinate antigripal în această iarnă, iar pe stoc mai există aproximativ 3.000 de doze neutilizate.
Potrivit conducerii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DSP), care a anunţat marţi sistarea temporară a vaccinării, cele 6.212 doze au fost administrate unor persoane aflate în grupe cu risc crescut de a contacta şi transmite gripa, dar niciuna dintre acestea nu a reclamat reacţii adverse.
Dozele neutilizate se află în depozitul de produse antiepidemice al DSP şi la cabinetele medicilor de familie, care au fost înştiinţaţi prin poşta electronică cu privire la dispoziţia Ministerului Sănătăţii de a sista vaccinarea antigripală pentru o perioadă de aproximativ zece zile.
În această iarnă, în judeţul Covasna nu s-au înregistrat cazuri de gripă, iar numărul virozelor respiratorii şi al pneumoniilor a fost mai scăzut decât în alţi ani. Datele statistice arată că la începutul acestei luni s-au înregistrat circa 1.240 de cazuri de pneumonii şi viroze, iar majoritatea au fost forme uşoare şi medii, numai 1,6% dintre pacienţi necesitând internarea în spital. Faţă de media aritmetică a ultimilor 10 ani se constată scăderea numărului de viroze şi pneumonii cu aproape 15%. AGERPRES/(AS - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Vaccinul antigripal, solicitat de mai puţini locuitori ai judeţului, faţă de anul trecut Numărul cazurilor de viroze respiratorii şi pneumonii a scăzut faţă de iarna trecută în judeţ şi, în plus, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă, deşi populaţia a solicitat anul acesta mai puţine doze de vaccin antigripal.
Harghita: Număr scăzut de viroze respiratorii; interesul pentru vaccinarea antigripală este tot mai mic Numărul virozelor respiratorii şi a pneumoniilor înregistrate în ultima săptămână este mult mai scăzut decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, dar medicii sunt îngrijoraţi întrucât interesul pentru vaccinare antigripală este tot mai mic şi este posibil să urmeze o perioadă în care se vor amplifica...
Olt: Primul caz de gripă AH1 din judeţ - un copil din Slatina, elev în clasa pregătitoare Un elev la clasa pregătitoare, din Slatina, este primul pacient care a fost diagnosticat cu gripă în judeţul Olt în această iarnă, copilul fiind tratat în regim de spitalizare de zi, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.
Sibiu: Oficialii fac apel la vaccinarea antigripală, după primul caz de gripă apărut în judeţ în acest an Primul bolnav de gripă din judeţul Sibiu este un tânăr de 29 de ani, care acum se află în stare bună, după ce este posibil să fi luat virusul gripal tip AH3N2 din China, unde a călătorit recent şi unde este o zonă endemică, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES Adela Morar, director adjunct al Direcţiei...
Covasna: Numărul virozelor a depăşit cota maximă înregistrată în ultimii zece ani Numărul virozelor respiratorii raportate oficial în ultima săptămână în judeţul Covasna a depăşit cota maximă înregistrată în ultimii zece ani.
Covasna: Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe suspendă temporar accesul vizitatorilor în unele secţii Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe suspendă, începând de vineri, accesul vizitatorilor în mai multe secţii, măsura fiind luată pe fondul valului de gripă şi viroze respiratorii.