Cele mai citite
 


Doi medici români s-au instalat într-o comună din nord-estul Franţei
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi medici români s-au instalat la Mussy-sur-Seine, în Aube /nord-estul Franţei/, un departament care, asemenea celorlalte din regiune, întâmpină dificultăţi în a atrage medici noi, relatează marţi site-ul de internet al canalului de televiziune France 3.
Acest lucru este valabil mai ales pentru medici francezi. Trei sferturi dintre medicii noi instalaţi în Aube provin din străinătate.

La şapte luni de la venirea sa, doctoriţa Trifu se simte deja ca acasă la Mussy-sur-Seine. Are între 7 şi 20 de pacienţi pe zi şi a venit din România pentru a înlocui un vechi doctor care a ieşit la pensie. La fel şi doctorul Chirvai. Doi medici români care încet-încet au câştigat încrederea pacienţilor, notează France 3. Este o uşurare pentru această comună mică de 1200 de locuitori, după un an de căutări dificile.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Românii care au călătorit în străinătate în 2015 au realizat plăţi cu cardul în valoare de 5,3 miliarde de lei (studiu) Românii care au călătorit în străinătate anul trecut au realizat plăţi cu cardul în valoare de 5,3 miliarde de lei şi au retras de la bancomate peste 3 miliarde de lei, potrivit unui studiu privind tendinţele şi dezvoltarea turismului global, remis luni AGERPRES.
Franţa:'Vânătorii de medici' recrutează cadre medicale în străinătate, mai ales în România Afacerile companiilor private din Franţa care recrutează medici străini înfloresc, fiind vizaţi în general specialiştii din Est şi, mai ales, cei din România, comentează publicaţia Lunion presse, în ediţia sa de sâmbătă.
Specialişti din străinătate în oncologie pediatrică vor consulta în România Începând cu iulie 2011 specialişti din străinătate au acceptat să vină în România, pentru a oferi servicii specializate de diagnostic şi tratament pe oncologia pediatrică.
România, sursă majoră de medici stomatologi pentru Franţa Peste o treime din noii dentişti care îşi exercitau meseria în Franţa în 2014 au fost formaţi în străinătate, în special în România, Spania şi Portugalia, cifră în creştere faţă de 2013, a constatat recent Ordinul naţional al chirurgilor-dentişti din Franţa, potrivit publicaţiei franceze Le Figaro.
Peste 70.000 de pacienţi din străinătate s-au operat şi tratat în România anul trecut şi în 2014 Peste 70.000 de pacienţi din străinătate s-au tratat în România anul trecut şi în primele cinci luni ale anului 2014, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, prof. dr. Norina Forna, preşedintele decanilor de medicină dentară din România şi preşedinte al Societăţii Internaţionale de Reabilitare...
Spitalul de Pediatrie din Sibiu, primul din România unde copiii vor fi trataţi acasă ca în străinătate Copiii cu boli neurologice nu vor mai fi nevoiţi să fie internaţi în spitale de top din Europa, ei vor putea beneficia în Spitalul de Pediatrie de la Sibiu de cele mai performante aparate şi de ajutorul celor mai buni specialişti neurologi din străinătate, care îi vor ajuta prin intermediul primului...