Cele mai citite
 


Elicopterul SMURD de la Arad s-a defectat şi va fi înlocuit cu un aparat de zbor al MAI
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Elicopterul aflat în dotarea unităţii aeriene SMURD care operează de pe Aeroportul din Arad nu va mai efectua zboruri pentru o perioadă de timp din cauza unei defecţiuni tehnice, iar de miercuri intervenţiile de urgenţă vor fi preluate de un elicopter al MAI.
'Defecţiunea a fost constatată în timpul unui zbor de verificare efectuat pe 1 ianuarie. Cum însă în cadrul acestor intervenţii este prioritară siguranţa pacienţilor transportaţi, precum şi a echipajului, s-a luat decizia de a nu mai efectua zboruri. Surse autorizate ne-au informat că defecţiunea a survenit pe fondul unei uzuri apărute la o piesă, piesă care a fost deja comandată şi va sosi la Arad în cel mai scurt timp', a declarat marţi pentru AGERPRES Ramona Creţu, purtător de cuvânt al Prefecturii Arad.
Pentru a nu suspenda pe o perioadă mai îndelungată activitatea unităţii aeriene SMURD de la Arad, Ministerul Administraţiei şi Internelor a luat marţi decizia de a trimite aici miercuri, 11 ianuarie, un alt elicopter care să poată fi folosit pentru intervenţii până va fi remediată defecţiunea, a precizat purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului judeţului Arad.
De la inaugurarea bazei aeriene SMURD de pe Aeroportul din Arad, eveniment care a avut loc în data de 26 noiembrie 2011, elicopterul a intervenit în 16 cazuri medicale grave. Unitatea deserveşte judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Bihor şi Sălaj. AGERPRES/(AS,A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Punctul de operare aeriană SMURD de la Arad a devenit operaţional Arad, 26 nov /Agerpres/- Un punct de operare aeriană SMURD, care va deservi şase judeţe din vestul ţării, a fost inaugurat sâmbătă pe Aeroportul din Arad.
Punctul de operare aeromedical al SMURD, pe aeroportul din Arad, începând din septembrie Un punct de intervenţie aeromedical SMURD va funcţiona începând din septembrie pe aeroportul internaţional din Arad, urmând să deservească alte cinci judeţe, a anunţat vineri, la Arad, ministrul administraţiei şi internelor, Traian Igaş.
Un nou elicopter pentru SMURD Serviciile de urgenţă mobile îşi eficientizează activitatea prin achiziţionarea unui nou elicopter, acesta fiind un pas important în dezvoltarea asistenţei de urgenţă, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi.
Arad: Prima intervenţie a elicopterului SMURD de la Arad a fost făcută în oraşul Pecica Elicopterul aflat în dotarea punctului de operare aeriană SMURD de la Arad a avut prima sa intervenţie duminică, la numai o zi de la momentul în care punctul de operare a devenit operaţional.
Arad: Punctul de operare SMURD Arad a fost dotat cu un elicopter nou Arad, 3 mar /Agerpres/- Punctul de operare aeriană SMURD de la Aeroportul Internaţional Arad, care deserveşte un număr de şase judeţe din vestul ţării, a primit în dotare, sâmbătă, un nou elicopter.
Arad: Traian Igaş şi Raed Arafat au discutat despre deschiderea Centrului SMURD de la Arad Arad, 29 oct /Agerpres/- Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş şi, Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, s-au aflat sâmbătă, într-o vizită oficială la Arad, pentru a discuta cu factorii responsabili despre apropiata deschidere a Centrului Regional SMURD de...