Cele mai citite
 


Gorj: Circa 7.000 de doze de vaccin antigripal au fost oprite de la administrare către populaţie
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ şapte mii de doze de vaccin antigripal distribuite judeţului Gorj pentru campania de imunizare contra gripei sezoniere au fost oprite de la administrare de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj după ce au apărut suspiciuni că nu corespund normelor de calitate.
Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Gorj, Elena Piţian, sistarea vaccinării antigripale se va face pe o perioadă cuprinsă între şase şi zece zile, urmând ca în acest interval dozele de vaccin să fie păstrate în spaţii reci, conform regulilor de depozitare. La nivelul judeţului Gorj au ajuns, de la demararea campaniei şi până în prezent 14.000 de doze de vaccin antigripal, jumătate dintre acestea fiind deja utilizate.
''Conform normelor Ministerului Sănătăţii am sistat şi noi vaccinarea antigripală de sezon, pe o perioadă cuprinsă între şase şi zece zile, până când specialiştii finalizează toate testele care au fost demarate în acest sens. În judeţul Gorj au ajuns 14.000 de doze de vaccin, dintre care 7.000 de bucăţi au fost utilizate. La nivelul Direcţiei de Sănătate Publică nu mai avem niciun vaccin întrucât toate au fost împărţite. Diferenţa de 7.000 de vaccinuri nefolosite va fi păstrată în spaţii reci, conform regulilor de depozitare. Medicilor de familie li s-a transmis deja acest lucru şi sunt sigură că vor respecta normele. Am înţeles că ar fi ceva probleme de calitate, că acest vaccin nu ar acoperi toate tipurile de virusuri aflate în circulaţie'', a declarat, marţi, Elena Piţian.
Ea a mai menţionat că şi farmaciile din judeţ care aveau în stoc doze de vaccin antigripal le-au retras momentan de pe piaţă, aşteptând rezultatul final al testelor. AGERPRES/(AS-Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Stocul de vaccin antigripal, aproape epuizat la nivelul judeţului Cele aproximativ şase mii de doze de vaccin antigripal distribuite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj medicilor de familie şi unităţilor cu paturi din judeţ sunt aproape epuizate, în teritoriu mai fiind circa 170 de doze, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei...
Gorj: Prima tranşă de vaccin antigripal va fi utilizată pentru imunizarea cadrelor medicale Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit prima tranşă de vaccin antigripal, cele trei mii de doze urmând să fie distribuite în cursul zilei de marţi pentru imunizarea cadrelor medicale din judeţ, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.
Tulcea: Noi doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început să distribuie un nou lot de 10.000 de doze de vaccin primite din partea Ministerului Sănătăţii.
Hunedoara: Peste 6.600 de doze de vaccin antigripal vor completa necesarul pentru imunizarea populaţiei Peste 6.600 de doze de vaccin antigripal vor fi puse la dispoziţia medicilor de familie din judeţul Hunedoara, începând de luni, pentru a completa necesarul de vaccinuri din campania de imunizare împotriva gripei, începută din această săptămână, pentru populaţia din grupele de risc.