Cele mai citite
 


Vrancea: Fumătoare de canabis internată la Spitalul Judeţean
marţi, 22 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O tânără în vârstă de 21 de ani din oraşul vrâncean Odobeşti a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani după ce a fumat canabis.
Tânăra acuza dureri de cap, ameţeli şi le-a declarat medicilor că a fumat o ţigară pe care i-a oferit-o un cunoscut. Iniţial, tânăra a spus că ţigara a fost cumpărată dintr-un magazin de plante etnobotanice. În urma testului antidrog, medicii au constatat că pacienta era intoxicată cu tetrahidrocanabiol, substanţă care se regăseşte în canabis şi marijuana.

'Starea de sănătate a tinerei nu era foarte gravă. După ce a primit îngrijiri medicale la Unitatea de Primire a Urgenţelor, medicii i-au scris un bilet de trimitere la secţia Psihiatrie pentru un consult medical de specialitate' - a declarat Alina Pelin, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.

Este al doilea pacient care a ajuns anul acesta la spitalul din Focşani după ce a consumat droguri. Cazul a fost preluat de poliţiştii focşăneni, care au demarat primele cercetări.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Plantele etnobotanice nu intră sub incidenţa legii drogurilor Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Proprietarii magazinelor specializate în vânzarea de produse cu efect halucinogen nu sunt în afara legii, întrucât aceste amestecuri vegetale nu figurează pe tabelele anexă ale Legii privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi nici pe cele ale Legii...
Magazinele 'etnobotanice', în atenţia poliţiei Poliţia Română a întreprins, pe parcursul acestui an, numeroase activităţi de identificare şi monitorizare a aspectelor legate de comercializarea, prin magazinele de tip etnobotanic, a unor substanţe care produc efecte similare drogurilor.
Iaşi: Trei intoxicaţi cu etnobotanice, într-o oră Un număr de trei persoane au ajuns sâmbătă într-o singură oră la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice.
Percheziţii la distribuitori de droguri şi etnobotanice din trei judeţe Procurorii DIICOT au efectuat, joi, nouă percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi şi Hunedoara, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în cumpărarea şi vânzarea de droguri şi produse cu efecte psihoactive (etnobotanice).
Neamţ: A fost închis ultimul magazin de plante etnobotanice din judeţ Ultimul magazin care comercializa plante etnobotanice în judeţul Neamţ şi-a încetat activitatea, luni, după ce proprietarul spaţiului în care funcţiona magazinul a refuzat prelungirea contractului de închiriere.
Studiu: Consumul de droguri uşoare, ridicat printre tinerii bucureşteni Un studiu efectuat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGAMB) pe un eşantion de 2.662 de tineri bucureşteni cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, relevă că aceştia au încercat cel puţin odată droguri uşoare - tutun, alcool sau canabis.