Cele mai citite
 


Harghita: Nu există riscul izbucnirii unei epidemii după sistarea vaccinării antigripale
marţi, 10 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Miercurea Ciuc, 10 ian /Agerpres/- Riscul izbucnirii unei epidemii de gripă este inexistent în Harghita, după sistarea vaccinării antigripale, întrucât categoriile vulnerabile au fost deja imunizate, afirmă oficiali ai Direcţiei de Sănătate Publică.
Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Tar Gyongyi, a declarat marţi că aproape şapte mii de persoane au fost vaccinate de la declanşarea campaniei şi a dat asigurării că vaccinul primit a fost unul eficient.
Potrivit sursei citate, în ultima perioadă a scăzut numărul de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare iar în judeţ nu au existat semne de circulaţie a virusului gripal. Din aceste motive, dr. Tar consideră că nu există riscul izbucnirii unei epidemii de gripă, pe perioada cât a fost oprită vaccinarea.
'Nu avem motive de panică, chiar cu această oprire a vaccinării. Cei care se aflau în categoriile de risc au fost vaccinaţi deja, număru de infecţii este în scădere şi scăzuse şi pofta sau interesul oamenilor să se vaccineze', a explicat şefa DSP Harghita. AGERPRES (AS-Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Primul caz de gripă din judeţ, confirmat la un copil de zece ani Miercurea Ciuc, 4 feb /Agerpres/- Primul caz de gripă din Harghita, din acest sezon, a fost identificat la un copil de zece ani din zona Ciuc, care se află internat la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.
Harghita: Primul caz de gripă H1N1, confirmat la o femeie de 62 ani Primul caz de gripă H1N1 din Harghita a fost confirmat la o femeie de 62 de ani, evoluţia stării sale de sănătate fiind una pozitivă.
Harghita: DSP solicită spitalelor să reducă accesul vizitatorilor, după ce în judeţ s-au identificat 4 cazuri de gripă Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita a solicitat, joi, tuturor spitalelor din judeţ să reducă accesul aparţinătorilor, după ce s-au identificat patru cazuri de gripă şi numărul de viroze şi pneumonii este destul de ridicat.
Harghita: A crescut considerabil numărul de viroze Miercurea Ciuc, 26 feb/Agerpres/- Numărul de viroze înregistrate în Harghita a crescut considerabil, în ultima săptămână, dar autorităţile sanitare spun că se încadrează în nivelul aşteptat.
Harghita: Numărul virozelor şi pneumoniilor este în creştere; medicii recomandă vaccinarea Numărul virozelor respiratorii şi a pneumoniilor este în creştere în Harghita faţă de săptămâna precedentă, fără a se înregistra niciun caz de gripă.
Şefa DSP Harghita: Am reuşit, deocamdată, să evităm epidemia de gripă din Ungaria Miercurea Ciuc, 5 mar /Agerpres/- Şefa Direcţiei de sănătate publică Harghita (DSP), Gyongyi Tar, a declarat că, deocamdată, epidemia de gripă din Ungaria nu a ajuns în judeţ, numărul cazurilor de viroze şi pneumonii scăzând semnificativ.