Cele mai citite
 


Iaşi: Liste de aşteptare pentru cardiacii care vor să se interneze la Spitalul de Recuperare
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Persoanele care suferă de afecţiuni cardiace cronice sunt nevoite să aştepte să fie internate până la două luni pe lista Clinicii de Cardiologie a Spitalului de Recuperare din Iaşi.
Conf.univ.dr. Florin Mitu, şeful Clinicii de Cardiologie, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că începând de luni toate paturile sunt ocupate, unii bolnavi fiind nevoiţi să stea şi câte doi într-un pat.
Potrivit acestuia, pacienţii au avut grijă să îşi facă din timp programări pentru internarea în spital. Cei care s-au înscris la sfârşitul anului 2011 sau în primele zile ale lui 2012 vor beneficia de asistenţă medicală doar din luna martie, până atunci locurile din spital fiind ocupate de programările anterioare.
Conf.univ.dr. Florin Mitu susţine că majoritatea celor care necesită îngrijiri medicale din cauza afecţiunilor cardiace au tulburări de metabolism.
'Ajung la noi în crize cardiace sau insuficienţă cardiacă întrucât de sărbători au ignorat sfaturile specialiştilor şi au mâncat preparate culinare sărate sau grase, au consumat alcool în exces. Primele internări au început chiar din a doua zi a acestui an', a explicat şeful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului de Recuperare din Iaşi. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Asistenţă medicală pentru cei afectaţi de caniculă, acordată în mai multe zone ale oraşului Medici de la Spitalul ''Sfântul Spiridon'' vor asigura asistenţa medicală în mai multe zone ale Iaşiului, în caz de cod portocaliu sau roşu de caniculă.
Iaşi: 20 de persoane afectate de căldură au solicitat asistenţă medicală Numărul persoanelor care au necesitat luni asistenţă medicală specializată din cauza temperaturilor foarte ridicate a ajuns la 20, a anunţat dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Program de recuperare a persoanelor cu afecţiuni cardiace implementat, în premieră naţională, la Iaşi Specialiştii de la Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului de Recuperare din Iaşi au inaugurat, în premieră naţională, un program TV de educaţie şi recuperare a bolilor cardiovasculare.
Brăila: Conferinţă naţională 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală', la a IX-a ediţie 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală' este titlul conferinţei naţionale care se va desfăşura la Brăila, în perioada 11-12 octombrie şi va reuni medici de diverse specialităţi din toată ţara, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri, AGERPRES, de Societatea Medicilor de Familie...
Iaşi: 50 de persoane au ajuns marţi la spital din cauza caniculei Numărul persoanelor care au nevoie asistenţă medicală specializată a crescut în ultimele zile la Iaşi din cauza temperaturilor foarte ridicate, numai în cursul zilei de marţi 50 de persoane necesitând îngrijiri medicale.
Premieră naţională la Iaşi - centru pentru reabilitare generală şi orală pentru pacienţii sociali Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T.Popa', intenţionează să înfiinţeze, la Iaşi, în premieră naţională, primul 'Centru de formare specialişti şi resurse în reabilitarea orală', în care beneficiarii,...