Cele mai citite
 


Medicul Tudor Ciuhodaru a fost invitat, la sediul MS, pentru discuţii pe legea sănătăţii
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dr. Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR şi medic la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Centrul de Traumă şi Toxicologie ''Sfântul Ioan" din Iaşi, a declarat, marţi, că a fost invitat de ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, pentru o discuţie pe proiectul legii privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar din România având în vedere experienţa sa de 20 de ani în acest domeniu.
El a precizat, într-o declaraţie acordată presei la intrarea în minister, că, în cursul dimineţii de marţi, a avut o discuţie şi cu preşedintele Traian Băsescu, prilej cu care s-a discutat despre experienţa pe care o are Ciuhodaru în domeniul urgenţei şi despre CV-ul său. Medicul a susţinut că nu s-a abordat problema venirii sale ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
În ceea ce priveşte proiectul legii sănătăţii, Ciuhodaru a afirmat că legea trebuie făcută ca să vină în sprijinul pacienţilor şi să asigure asistenţa de urgenţă, aceasta permiţând alternative. "Este o lege perfectibilă, care oferă mai multe şanse", a evidenţiat dr. Ciuhodaru.
Medicul a adăugat că trebuie avut în vedere interesul pacienţilor şi nu al unei persoane anume.
Ciuhodaru a explicat că în toată lumea există sisteme paralele în urgenţă şi a spus că de ce nu ar fi şi în România.
"Sunt mulţi în sistem care şi-ar dori variante mai bune în ceea ce priveşte urgenţa. Nimeni nu deţine adevărul absolut. Cred că legea trebuie să aibă o şansă", a subliniat Ciuhodaru, menţionând că îl cheamă alături de el şi pe dr. Raed Arafat. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tudor Ciuhodaru: Voi face o evaluare dură a sistemului medical de urgenţă Consilierul onorific al ministrului Sănătăţii pe probleme de urgenţă, Tudor Ciuhodaru, a afirmat miercuri că "evaluarea dură" pe care o va face în sistemul medicinei de urgenţă va duce la dezvoltarea acestui segment.
Tudor Ciuhodaru - consilier onorific al ministrului Sănătăţii Dr. Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR şi medic la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Centrul de Traumă şi Toxicologie ''Sfântul Ioan" din Iaşi, va fi consilier onorific al ministrului sănătăţii pe probleme de urgenţă.
Consilierul onorific al ministrului Sănătăţii va evalua sistemul medical de urgenţă Consilierul onorific al ministrului Sănătăţii pe probleme de urgenţă, Tudor Ciuhodaru, a afirmat miercuri că "evaluarea dură" pe care o va face în sistemul medicinei de urgenţă va duce la dezvoltarea acestui segment.
Raed Arafat: Este necesar un plan pe termen lung în domeniul radioterapiei (interviu) Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre proiectele în domeniul urgenţei, dar şi despre tratamentul prin radioterapie în cazul pacienţilor cu cancer. El precizează că sunt o serie de aparate a căror sursă nucleară s-a terminat şi trebuie...
Tudor Ciuhodaru: Comasarea spitalelor 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi îngreunează rezolvarea urgenţelor Comasarea spitalelor clinice de urgenţă 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi, prevăzută de Ministerul Sănătăţii, nu va conduce la creşterea calităţii actului medical, ci doar la temporizarea rezolvării terapeutice a urgenţelor, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, deputat independent...
(Corespondenţă) Vlad Filat şi Raed Arafat au discutat despre crearea unui serviciu similar SMURD în R.Moldova Premierul moldovean, Vlad Filat, şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii din România, Raed Arafat, au discutat luni, la Chişinău, despre crearea în Republica Moldova a unui serviciu similar SMURD (Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare).