Cele mai citite
 


Nigeria: 5 morţi, 10.000 de persoane strămutate; o nouă moschee incendiată
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cinci persoane au fost ucise şi peste 10.000 strămutate în violenţele care i-au vizat începând de luni pe musulmani în oraşul Benin City, în sudul Nigeriei, unde o nouă moschee a fost parţial incendiată marţi, a anunţat un responsabil al Crucii Roşii locale, relatează AFP.
'Am înregistrat până în prezent cinci morţi (...) atât în rândul atacatorilor, cât şi a celor atacaţi', a spus Dan Enowoghomwenwa, secretarul general al Crucii Roşii din statul Edo, stat cu populaţie majoritar creştină.

El s-a referit la atacarea luni a unui prime moschei la Benin City pe marginea unei manifestaţii împotriva creşterii preţului carburanţilor.

'Avem peste 10.000 de persoane strămutate în locuri diferite', a adăugat acest responabil al Crucii Roşii.

Aceste atacuri care i-au vizat pe musulmani şi au fost conduse de 'indigeni', potrivit aceleiaşi surse, au continuat marţi. O şcoală islamică alăturată unei moschei şi un autobuz au fost incendiate.

'Una dintre vechile clădiri ale moscheii a fost incendiată, însă partea modernă a complexului nu a fost vandalizată', a precizat Enowoghomwenwa.

Aceste violenţe politico-religioase au loc pe fondul protestelor şi puternicelor tulburări sociale, cu o grevă generală care afectează ţara începând de luni în semn de protest faţă de creşterea de către guvern a preţurilor la combustibil.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Yemenul, unde s-au înregistrat 767 de morţi şi 2.906 răniţi, are nevoie urgentă de medicamente (organizaţii) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a deplâns vineri lipsa cruntă de medicamente, alimente şi carburanţi în Yemen, unde bilanţul recentelor violenţe se ridică la 767 de morţi şi 2.906 răniţi, relatează AFP.
Crucea Roşie: Aproape 75 de morţi în violenţe intercomunitare în nordul Kenyei Aproape 75 de persoane au fost ucise în decursul a patru zile de violenţe intercomunitare legate de furturile de animale domestice în nordul Kenyei, a anunţat miercuri Crucea Roşie, citată de AFP.
Pakistan: Cel puţin 1.600 de morţi şi 10 milioane de sinistraţi /Crucea Roşie/ Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat luni că cel puţin 1.600 de persoane au murit, iar alte 10 milioane sunt grav afectate în urma recentelor inundaţii din ţara asiatică, bilanţ care poate creşte ca urmare a ploilor anunţate pentru următoarele zile, transmite EFE.
Serie de atentate sinucigaşe în Liban: Cel puţin cinci morţi şi zeci de răniţi Cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi alte cel puţin 15 au fost rănite într-o serie de atentate sinucigaşe comise luni dimineaţă într-o localitate din estul Libanului, în apropiere de frontiera cu Siria, relatează AFP, citând responsabili libanezi.
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii face apel la crearea unui 'spaţiu umanitar' în estul Ucrainei Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a făcut apel marţi la crearea unui 'spaţiu umanitar' în estul Ucrainei, pentru a permite livrarea de ajutor umanitar către populaţia acestei regiuni ucrainene, scena unui conflict armat între Kiev şi rebelii proruşi, informează agenţia de presă AFP.
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.