Cele mai citite
 


Timiş: Medicii de familie, notificaţi să nu mai vaccineze antigripal populaţia, dar dozele nu se returnează
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie din Timiş au fost notificaţi să nu mai administreze vaccinul antigripal populaţiei vulnerabile, ci să păstreze dozele.
'În farmacia Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Timiş avem 564 de doze de vaccin antigripal, iar în cabinetele medicilor vaccinanţi se mai află 7.557 de doze. Noi i-am anunţat să nu mai administreze vaccinul. Întrucât nu am primit ordin de a se returna vaccinul, dozele rămân pe loc, atât în farmacia ASP, cât şi în cabinetele medicilor de familie din judeţ', a declarat marţi pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ASP Timiş, Dana Hurja.
Până acum, în judeţ au fost vaccinate 11.279 de persoane, neînregistrându-se vreun caz de gripă.
Secretarul Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, Horia Cristian, a precizat la rândul său pentru AGERPRES că vaccinurile care sunt declarate ineficiente în faţa gripei nu sunt şi toxice pentru organism, acestea neafectând starea de sănătate a persoanei vaccinate.
'Cel care ar fi bun de plată pentru vaccinurile ineficiente, dar şi pentru revaccinarea populaţiei ar trebui să fie, în opinia mea, Institutul Cantacuzino', a declarat Horia Cristian. AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Zeci de mii de doze de vaccin antigripal sunt neutilizate Autoritatea de Sănătate Publică Timiş a primit, joi, de la Ministerul Sănătăţii, un nou lot de 15.000 de doze de vaccin antiepidemic, care se adaugă celor 65.000 de doze primite la sfârşitul anului trecut.
Timiş: ASP a solicitat 50.000 de doze de vaccin antigripal Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Timiş a solicitat 50.000 de doze de vaccin antigripal pentru sezonul rece, iar pe plan local se vor mai achiziţiona 6.000 de doze, prin licitaţie publică ce este în curs de derulare.
Medicii de familie vor primi 600.000 doze de vaccin antigripal de la furnizori;alte 400.000, asigurate de Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze de vaccin antigripal, achiziţionate de la furnizorii autorizaţi din România cu care se află în negociere, restul de 400.000 de doze urmând a fi asigurate de Institutul Cantacuzino până la sfârşitul lunii decembrie...
Timiş: DSP a primit 12.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a anunţat marţi că a primit 12 mii de doze de vaccin antigripal Influvac, care sunt suficiente, în condiţiile în care, în anii trecuţi, a rămas neutilizată o cantitate semnificativă din cele primite la nivelul judeţului.
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.