Cele mai citite
 


Tulcea: Lipsa personalului calificat - principala provocare din 2012 pentru conducerea Spitalului Judeţean
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lipsa personalului înalt calificat este principala provocare a anului în curs pentru managerii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea.
Directorul SJU, Ion Popescu, a declarat marţi pentru AGERPRES că, dacă anul trecut doar un singur medic a plecat în străinătate, numărul doctorilor pensionari şi pensionabili din unitate este din ce în ce mai mare.
'Estimările mele arată că avem o medie de vârstă între 55 şi 60 de ani. Sunt oameni cu o carieră de peste 25-30 de ani care simt nevoia să li se preia din efort. Este inuman să faci 30 de ani gărzi şi să te confrunţi cu aceleaşi probleme medicale şi nemedicale, iar nimeni să nu-ţi ofere o mână de ajutor. Din contră, chiar să plece de lângă tine', a afirmat directorul SJU, Ion Popescu.
În spital, potrivit sursei, îşi desfăşoară activitatea 10 doctori pensionari şi pensionabili, medicii rezidenţi fiind singura şansă pentru SJU.
'Lipsa personalului medical înalt calificat va fi simţită mult mai acut în condiţiile în care numărul medicilor activi scade. Iar, dacă nu vor veni cei 54 de rezidenţi pe care-i tot aşteptăm, vom avea o mare problemă. Din nefericire însă, dintotdeauna Tulcea a fost văzută ca o zonă neatractivă şi nu putem transforma oraşul în Los Angeles. Le oferim tuturor rezidenţilor locuinţe, ceea ce nu se întâmplă nici în Constanţa, nici în Bucureşti, salariile sunt la fel ca cele din alte oraşe, dar cred că principala problemă constă în modul în care privesc chiar şi tulcenii propriul oraş. Lucrurile se vor regla de-a lungul timpului', a conchis directorul SJU, Ion Popescu.
Potrivit sursei, niciodată spitalul nu a excelat în ceea ce priveşte personalul calificat sau în orice caz nu în ultimii 15 ani, demersurile autorităţilor pentru atragerea medicilor în judeţul Tulcea nefiind finalizate cu succes. AGERPRES/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu: Lipsa personalului, una din marile probleme ale instituţiei Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Elena Dinu, a declarat miercuri la o conferinţă de presă că lipsa personalului este una din marile probleme ale instituţiei şi a afirmat că este nevoie de modificarea Legii rezidenţiatului în Parlament, precizând că actuala lege nu ajută spitalele.
Tulcea: Aproape 90 de burse pentru medicii rezidenţi din judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a solicitat 89 de burse pentru medicii rezidenţi din judeţul Tulcea, alţi 15 medici rezidenţi urmând să nu primească acest drept financiar pentru luna anterioară din diferite motive.
Tulcea: Numărul burselor pentru medicii rezidenţi, redus la aproape jumătate Numărul burselor pentru medicii rezidenţi din judeţul Tulcea aproape că s-a înjumătăţit faţă de cel de la începutul anului trecut, potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.
Tulcea: Numărul medicilor rezidenţi din judeţ, în scădere Numărul medicilor rezidenţi înregistraţi în judeţul Tulcea a scăzut cu aproape şapte procente în ultimii doi ani, potrivit datelor furnizate AGERPRES de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
Tulcea: Lipsa medicilor şi nerespectarea programului de lucru, principalele probleme din sistemul sanitar judeţean Numărul mic al medicilor şi faptul că cei care deţin cabinete în mediul rural nu îşi respectă programul de lucru constituie principalele probleme ale sistemului sanitar din judeţul Tulcea, în opinia directoarei Casei de Asigurări de Sănătate (CAS), Anişoara Radu.