Cele mai citite
 


Şeful statului către R. Arafat: Să se prezinte la ministrul Sănătăţii cu observaţii la legea sănătăţii, nu să creeze o psihoză publică
miercuri, 11 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu i-a recomandat luni seară subsecretarului de stat în MS, dr. Raed Arafat, să prezinte ministrului Sănătăţii observaţiile sale cu privire la noua lege din domeniu în loc să creeze "o psihoză publică".
"Vreau să-l atenţionez pe domnul doctor Arafat că acest proiect de lege este pentru discutat, de asta a fost lansat în dezbatere publică. Cea mai corectă abordare este să prezinte la ministru (al Sănătăţii - n.r.) observaţiile dânsului, şi nu să creeze o psihoză publică, că acest guvern - "ticălos" de altfel, nu domnule Arafat? - vrea să distrugă sistemul de ambulanţă, să-l dea la nişte "golani privaţi". Această lege este necesară şi cred că cel mai bun lucru pentru un demnitar al Ministerului Sănătăţii ar fi să o explice şi, în măsura în care are idei, să o îmbunătăţească, să contribuie la îmbunătăţirea ei, nu în lansarea unei campanii, profitând de faptul că şi când au mers pompierii, şi când au mers salvările şi când s-a împiedicat cineva pe stradă, dacă era vreo personalitate, ieşea domnul doctor Arafat să ne explice cum a fost salvat de sistemul naţional de salvare, plătit, până la ultimul ban, din banii acestei populaţii", a declarat şeful statului, la o emisiune televizată a postului Realitatea TV, care îl avea ca invitat pe Raed Arafat.
Traian Băsescu i-a mai spus subsecretarului de stat în MS că "ar fi corect" să contribuie la îmbunătăţirea Legii sănătăţii şi nu să o atace.
Preşedintele a precizat că a avut o discuţie cu Raed Arafat pe tema noii legi a sănătăţii, rugându-l ca orice observaţie ar avea pe tema serviciilor de urgenţă să contribuie cu ea la respectivul proiect de act normativ.
Şeful statului a punctat că noua lege a sănătăţii nu pune problema privatizării SMURD-ului sau a sistemului de ambulanţă de stat. AGERPRES/(A - Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat nu confirmă şi nici nu infirmă demisia din funcţie Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, nu a dorit, marţi, nici să confirme şi nici să infirme demisia sa din funcţie.
Băsescu referindu-se la Arafat: Dacă nu găseşte înţelegere la MS, ori pleacă ministrul ori secretarul de stat Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că Raed Arafat ar trebui să-şi înţeleagă misiunea de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, adăugând că ar trebui să-şi exprime opiniile privind noua lege a Sănătăţii, în primul rând, în interiorul MS, iar, dacă are un alt punct de vedere decât...
Prof.dr. Vasile Astărăstoaie:Raed Arafat este un profesionist Dr. Raed Arafat este un profesionist, o persoană cu o mare capacitate iar demisia sa ar fi o pierdere, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, prof. dr.Vasile Astărăstoaie, preşedintele Colegiului Medicilor din România
Ritli Ladislau: Legislaţia privind asistenţa de urgenţă rămâne în responsabilitatea statului Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat joi că proiectul de lege privind sănătatea prevede referitor la asistenţa de urgenţă că SMURD, ambulanţa rămân în responsabilitatea statului, însă a adăugat că dacă cineva din privat ar dori să intre în acest sistem ar trebui să îndeplinească standardele...
UPDATE Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.