Cele mai citite
 


Gripa H1N1: China lansează primul program de vaccinare în masă
marţi, 22 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
China a lansat luni, la Beijing, un amplu program de vaccinare împotriva gripei H1N1, a declarat o oficialitate locală, citată de Xinhua.
Primii sunt vaccinaţi elevii şi studenţii care participă la pregătirea ceremoniilor prilejuite de Ziua Naţională a Chinei, a indicat o sursă din cadrul departamentului de sănătate al municipalităţii, conform unui comunicat difuzat pe internet.

Pentru efectuarea campaniei împotriva gripei H1N1 au fost detaşaţi 500 de medici şi infirmere calificate, formând 49 de grupuri de vaccinare, care s-au deplasat în universităţi, licee şi şcoli. Vaccinul este gratuit şi se efectuează pe bază de voluntariat, menţionează documentul citat.

Conform mass-media oficiale, cel puţin 100.000 elevi vor participa la festivităţile marcând împlinirea a 60 de ani de la crearea Republicii Populare Chineze.

Numărul bolnavilor infectaţi cu H1N1, în toate cele 31 de provincii, regiuni autonome şi marile oraşe ale Chinei ajunsese vineri la 11.722, în conform Ministerului Sănătăţii de la Beijing.

'Credem că China este prima ţară din lume unde a început vaccinarea în masă împotriva gripei H1N1', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al filialei chineze a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/.

Până la sfârşitul acestui an, Ministerul Sănătăţii chinez intenţionează să vaccineze 65 milioane persoane, respectiv 5% din populaţia Chinei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
Milioane de chinezi ar putea fi contaminaţi cu virusul gripei A Guvernul chinez estimează că vor fi zeci de milioane de persoane afectate de gripa A/H1N1, o dată cu venirea frigului în ţară, unde există deja 25.731 de cazuri înregistrate, marea majoritate în Hong Kong (18.687), în timp ce în China continentală s-au semnalat deja 9103 cazuri, a informat, miercuri...
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.